ВСІХ ЗА РАЗ! Траурний день в РФ – в НАТО такого ще не бачили: ЗСУ розірвали. Крок і розгром!

У Мережі з’явилися нові кадри провального штурму російської армії позицій ЗСУ в районі Авдіївки в жовтні 2023 року.

Відео, зняте під Красногорівкою, показує, як 31-ша окрема механізована бригада ЗСУ громить російські війська. На кадрах видно, як російські сили, приховані до цього моменту, раптово атакують українські позиції.

Судячи з усього, це був їхній головний удар, спрямований на прорив оборони. Однак українські військові, проявивши стійкість, змогли відбити атаку.

На опублікованих кадрах касетні боєприпаси ЗСУ потрапляють у центр колон російської техніки, сіючи хаос і паніку серед російських військових. Техніка починає горіти, вцілілі машини розвертаються і їдуть у зворотний бік. Велика кількість російських військових, збившись у натовп, намагається відступати, проте снаряди падають прямо в людську гущу.

Німецький військовий експерт, який пише у Twitter під ніком Tendar, зазначає, що з того фатального дня росіяни не домоглися стратегічних успіхів і змушені знову і знову повторювати лобові атаки, які неминуче призводять до загибелі великої кількості живої сили ЗС РФ.

Додамо, що Авдіївка залишається однією з найгарячіших ділянок на фронті. Окупанти намагалися прорвати оборону українських захисників і зачепитися за кілька вулиць.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Він зазначив, що зараз ворог намагається зайти на так званий «Дев’ятий квартал» через вулиці Соборну, Спортивну на Чернишевського. За його словами, ці вулиці примикають до траси 05-05, яка і веде на «Дев’ятий квартал», де розташовані багатоповерхівки. Забудова може вважатися своєрідними висотами – з них краще як вести обстріли, так і оборонятися.

Якщо ж росіяни не зможуть захопити ці багатоповерхівки, міські бої для окупантів будуть не такими ефективними, каже Коваленко. Росіяни зосередилися саме на міських боях, скоротивши спроби оточити угруповання ЗСУ в польових умовах.

На цей момент у росіян є три напрямки по міських боях. Це Авдіївський коксохім на півночі, піщаний кар’єр на сході і приватний сектор на півдні.

«Уявіть собі рівень боєздатності російської армії, коли тепер сам Путін своїм громадянам перераховує кількість захоплених будинків у місті розміром 29 квадратних кілометрів, що менше за Бахмут. При цьому під Авдіївкою угруповання ворога трохи більше того, що наступало на Київ, і становить 45 000 бійців», – наголосив Коваленко, додавши, що це свідчить про всі можливості ворожої армії.

Експерт прогнозує, що основні спроби по захопленню Авдіївки окупанти активізують в лютому. Однак, враховуючи брак техніки, «у ворога будуть просто величезні втрати».

До того ж, ситуація на Авдіївському напрямку вкрай напружена, ворог застосовує техніку та дуже велику кількість безпілотних літаючих апаратів.

Про це сказав офіцер 59-ї бригади Сергій Цехоцький. Він зазначив, що ситуація дуже гаряча.

«Вона завжди була гарячою, але останні декілька діб дуже гаряче», — додав Цехоцький.

За його словами, російські окупанти почали використовувати техніку. Він додав, що ворог близько не може підійти до українських позицій, але підвозить піхоту уже на БМП і намагається пройти до українських позицій, але їх Сили оборони знищують.

«І танки використовували. За цю добу було два штурми за допомогою БМП – одну ми спалили вщент, в тому числі нашими FPV-дронами, а другу — пошкодили. Техніку, яка підвозить БК знищуємо як тільки бачимо», — розповів Цехоцький.

За його словами, ситуація вкрай напружена. При цьому додав, що ворог використовує дуже велику кількість безпілотних літаючих апаратів їх різної модифікацій.

 «Також використовує велику кількість РЕБ – їх кількість збільшилася, вони перешкоджають роботі наших БПЛА дуже активно», — розповів офіцер 59-ї бригади.