Всупереч ініціативі Кучми: Зеленський пообіцяв потужну відповідь на обстріли позицій ВСУ

Артилерійські обстріли поблизу Новолуганського у Донецькій області та інших населених пунктів в ніч на 7 червня, в результаті яких двоє українських військових загинули, а вісім отримали поранення, свідчать про втрату Росією контролю над найманцями. На це президент пообіцяв відповідати "з усією міццю". Про це заявив Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба глави української держави.

"Кричуще порушення Мінських угод – застосування артилерії – свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління і контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами", – наводить слова Зеленського прес-служба.

Він також висловив співчуття родинам загиблих і подякував за мужність і стійкість українських військовослужбовців, які зазнали атаки. Президент зазначив, що на дипломатичному рівні Україна і надалі наполягатиме на припиненні вогню і звільненны полонених.

"Обстріл українських військових – очевидна спроба в черговий раз зірвати процес переговорів про припинення вогню. Хто б не віддав наказ – Збройні сили України будуть відповідати жорстко і відповідно до ситуації. А на дипломатичному рівні наша позиція про необхідність припинення вогню і звільнення полонених залишиться твердою і незмінною", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, на початку тиждень Леонід Кучма в Мінську запропонував деблокаду Донбасу, а також новий режим в регіоні – не відповідати у відповідь на обстріли.