Втрати ЗСУ в Бахмуті! Цифру назвали – рахунок на тисячі: страшна втрата для країни. Фронт змінився?!

Країна-агресорка несе непоправні втрати на Бахмутському напрямку Донбасу.

Так, радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк в інтервʼю La Stampa розповів, скільки окупантів ліквідували за 7 місяців.

Михайло Подоляк наголосив, що Москва втрачає в 5–7 разів більше військових, ніж Київ. За його словами, нараховують близько 40 тисяч убитих і поранених за сім місяців у Бахмуті.

Він вказав на стратегічні розбіжності між лідером ПВК Вагнер Пригожиним і путінським генералом Герасимовим.

Росія розгорнула туди (йдеться про Бахмут) від 25 до 35 тисяч солдатів, як я вже сказав, найціннішу частину армії. В інших напрямках працевлаштовані люди з низькою мотивацією та поганою підготовкою. Ця битва деморалізує їх і може збити з пантелику, залишаючи непідготовленими,
– заявив Подоляк.

Подоляк зазначив, що в Росії вже немає такої армії, яка була у лютому 2022 року. Хіба що на Бахмутському напрямку, пояснює він.

“Росія бореться за кількість, а не за якість”, – додав Подоляк.

Так, варто зауважити: в районі Бахмута зав’язується найбільша інтрига усього Донецького напрямку. Окупанти не припиняють штурмові дії у напрямку міста.

Продовжуються бої біля Залізнянського. Загарбники спробували зайти у Дубово-Василівку і досягли часткового успіху. Про це військовий експерт Олег Жданов сказав у стрімі на своєму ютубі,

Як зауважує військовий експерт, цей маневр пов’язаний з невдалою спробою зайти в Богданівку. Тому окупанти вирішили змінити удар на лівий фланг відносно села і зачепилися на околиці Дубово-Василівки.

Продовжуються бої на півдні Бахмута. Там противник взагалі не має успіху.

Стабілізаційні заходи дали свій результат. Вже декілька діб лінія фронту не змінюється в жоден бік, наші впевнено тримають оборону, – стверджує військовий експерт.

Він наголошує, що у росіян немає сил та засобів, аби закрити кільце оточення за Бахмутом, вони не можуть просунутися. Тож противник вирішив розтягнути цю горловину – зробити коридор постачання наших військ максимально довгим. До прикладу, є місце постачання перед Часовим Яром і до самого Бахмута.

“Росіяни намагаються просунутися вглиб, щоб максимально подовжити цей коридор. Що це їм дає? Чим довшим буде коридор, тим складніше буде забезпечувати угрупування. Конвої або окремі машини, які рухаються в напрямку Бахмута для постачання військ і назад для евакуації поранених, будуть більше часу перебувати під перехресним вогнем російських військ”, – пояснив військовий експерт.

Жданов наголосив: сьогодні наші війська усіма силами намагаються зупинити рух російських військ і спробувати максимально розширити цю горловину, щоб убезпечити

Також додамо: Збройним силам України віддано наказ утримувати Бахмут — вони відстоюють місто. При цьому російські окупанти, як раніше, намагаються захопити його з півночі. Бої за Бахмут не припиняються і йтися про оточення або відведення українських військ не може. Про це заявив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу.

Дані про те, що нібито російські окупанти практично “захоплюють у кільце” місто — не що інше, як елемент інформаційно-психологічної операції РФ.

“Це елемент інформаційної війни з боку російських загарбників. Вони говорять про “швидке захоплення” міста і “відступ” звідти ЗСУ, частин української армії. Водночас ми знаємо про те, що віддано наказ місто утримувати, на місці перебуває командувач Сухопутних військ Сирський. І вони мають намір, звичайно ж, відстоювати місто. Тривають безперервні бої”, — зазначив оглядач.

Він уточнив, що “вагнерівці” намагаються атакувати з півночі.

“Ситуація там така, що, як і раніше, “вагнерівці” намагаються захопити місто з півночі, північ у них — наступальний тренд. Як ми знаємо, місто розділене річкою на дві нерівні частини. Тобто більша частина — західна, менша — східна, яка якраз, за деякими даними, практично непідконтрольна Україні. І ось якраз там і було проведено контратаку ЗСУ. Тому все це можна схарактеризувати таким чином, що за місто не припиняються бої, ні про яке оточення або відведення військ і йтися поки що не може. Але я думаю, що і не йтиметься, оскільки віддано конкретний наказ: захищати Бахмут”, — підсумував Попович.