“Втратила коханого чоловіка і…”: Як живе і чим займається Ауріка Ротару. Більше не тінь сестри

У цьому році в Україні відбулася важлива культурна подія. Співачці Ауріці Ротару було присвоєно звання «Народної артистки». 61-річна Ауріка прийняла нагороду з рук президента країни і запевнила своїх шанувальників, що ще довго буде радувати їх піснями про головне – про кохання, вірність, Батьківщину.

Хоча батьки знаменитих сестер Ротару не мали відношення до сцени і співу, вони зуміли виховати в дітях любов до творчості, максимально розвинути їх природні задатки. Вони народили і виростили шістьох дітей – чотири дочки і два сина. Брати Анатолій і Євген співали в ансамблі і були бас-гітаристами. Сестри Зінаїда, Лідія, Аурелія і Софія з дитинства займалися вокалом, до чого у них був явний вроджений талант.

Зараз Євген і Анатолій вже не виступають, живуть в рідному селі Маршинці і переїжджати в місто не збираються. Втім, «зіркові» сестри теж вибрали для себе передмістя. Вони всі не уявляють своє життя без рідної природи, простору.

Є у них і загальне сімейне хобі – риболовля. Артистки навіть в щільних гастрольних графіках завжди знаходили час для зустрічей і посиденьок з вудкою на березі.

Ауріка і її шлях на сцену

Ауріка (справжнє ім’я співачки Аурелія) Ротару починала співати на сцені зі своєю сестрою Лідою в ансамблі «Черемош». В ту пору старша Софія вже була на піку популярності. Це додавало популярності і тільки що створеному ансамблю: всім хотілося подивитися на сестер знаменитої артистки.

Сама Ауріка пізніше не раз зізнавалася в інтерв’ю, що прекрасно розуміла інтерес до неї інших людей. Всі порівнювали її з Софією Ротару – іконою сцени тих років. Співачка каже, що ніколи не ображалася на це, навпаки, це було додатковим стимулом для професійного зростання. Ансамбль, хоча і був досить популярним, не проіснував довго. Однак це був хороший старт, справжня «школа виживання» для молодої артистки.

Дівчата проводили в роз’їздах по 2-3 місяці, давали по 4 концерти щодня, можливості відпочити просто не було. Зате потім, коли Ауріка зайнялася сольною кар’єрою, їй вже було легко пристосуватися до найжорсткіших умов.

Багато спочатку говорили, що на сцену сестру «просунула» знаменита Софія Ротару. Сестер постійно порівнювали, як зовні, так і за характером.

Вони дійсно дуже схожі, тому Ауріка стала освітлювати волосся, щоб більше відрізнятися від Софії. Вже дуже скоро глядачі визнали талант молодшої з сестер Ротару і полюбили її як артистку, а не як «тінь» своєї великої сестри.

Загальне визнання і особисте життя

У 1996 році Ауріка Михайлівна отримала свою першу «велику» нагороду – звання «Заслуженої артистки України».

Її внесок у культуру своєї країни важко переоцінити. Окрім концертної, співачка здійснювала і благодійну діяльність, за що в наслідок отримала спочатку Орден «Св. Княгині Ольги », а потім Орден« Св. Великомучениці Катерини »другого ступеня.

Всі, хто коли-небудь працював з Аурікою Ротару, говорив, що вона «справжня», земна, максимально наближена до простого народу. З нею завжди легко спілкуватися, вона не вибудовує навколо себе замки і не закривається від людей. Правда, про своє особисте життя співачка говорить нечасто. Профілю в соцмережах у неї теж немає.

Відомо, що 14 років тому Ауріка втратила свого коханого чоловіка, і з тих пір одна. У цьому вони з Софією Михайлівною «сестри по нещастю» – чоловіка Софії Ротару немає в живих вже 17 років.

Жінки обидві тужать за своїм другим половинкам і навіть не намагаються шукати їм заміну. Зате вони щасливі в оточенні дітей і онуків. У Ауріки Ротару є дочка Анастасія і дві внучки Ауріка і Вероніка.