Ви чули ці вибухи? КРИМСЬКИЙ МІСТ, ПРАЩАЙ – весь на дно: півострів відрізали! Котелище закрилося!

Вразивши Кримський міст, СБУ перерізала канал постачання російської зброї.

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк.

«Міст приречений. Ніякому путінському мосту не місце на законній території неньки-України. Далі буде, буде багато сюрпризів», — сказав він у документальному фільмі «СБУ. Спецоперації перемоги».

За його словами, дві успішні атаки СБУ на Кримський міст перерізали цю логістичну артерію росіян і зараз міст повноцінно не функціонує. Окупанти змушені доставляти зброю для своїх військ поромами.

«Дрони СБУ показали незахищеність Кримського мосту, на оборону якого РФ витратила $1 млрд. Ми зруйнували міф про непереможність РФ. Це країна-фейк», — заявив Малюк.

Він також додав, що створений СБУ Sea Baby — не просто військово-морський дрон, а багатоцільова платформа, яку сьогодні дуже активно використовують для захисту України.

«Ми фактично перевернули філософію військово-морських операцій», — сказав Малюк.

Крім того, СБУ отримала всю засекречену технічну документацію Кримського мосту. При підготовці атаки морських дронів на Кримський міст СБУ використовувала відео росіянки, яка відпочивала на яхті в районі моста і зняла його конструкцію.

В той же час Кримський міст вже неодноразово був виведений з ладу зусиллями української сторони. Росіяни намагаються відновити його логістичні можливості, але через постійну загрозу нового ураження він часто перекривається для руху транспорту.