Вибрали гроші! Данілов розніс Німеччину: Меркель в ауті! Ганебна правда – сором на весь світ

Блокуванням постачання летальної зброї Україні Німеччина фактично стала на бік Росії і показала, що для неї важливіші гроші, а не демократія, розповів в інтерв’ю у програмі Security Talks із Валентином Бадраком на Апостроф TV секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

“Я вважаю, що ми її не втратили, вона сама себе втратила. Вона є партнером Російської Федерації. І коли на сьогодні йдеться про демократію та гроші, то потрібно обирати: або ви обираєте демократію, або ви обираєте гроші. Якщо країна обирає гроші, чи вона має на це право? Може, і має. Але тоді не слід говорити про демократію”, – заявив український чиновник.

Данілов стверджує, Росія повністю заволоділа Білоруссю і за допомогою міграційної кризи створює великі проблеми Литві та Польщі, а тим часом Меркель двічі спілкувалася з диктатором Лукашенком з приводу “мігрантів”, проте ніхто в демократичному світі навіть не згадав про білоруську опозиціонерку Марію Колеснікову, яка отримала 12 років в’язниці.

“Ніхто не сказав: “Відпустіть жінку, за що ви дали їй 12 років?” Розумієте? Якщо казати про демократію, то казати про кожну людину, яка цю демократію обстоює. А якщо ви вирішуєте лише свої питання, щоб у вас не було проблем із тими людьми, яких Путін спільно з Лукашенком використовує як біологічний напад на країни НАТО, то тут потрібно обирати”, – резюмував Данілов.

Однак зараз політика Європейського Союзу масштабно змінює свій курс, розповідає Ростислав Демчук, радник при Комітеті міжнародних питань Європейського Парламенту Українському радіо.

“Зміна політики вже відбувається. Насамперед це зустріч канцлера Німеччини Олафа Шольца з прем’єром Польщі Матеушем Муравецьким, де вони дійшли спільної думки про те, що не можна запускати Північний потік-2 у роботу, оскільки існує не лише суперечлива економічна складова, але й згущуються політичні барви та набирають неприємного відтінку.

Крім того, у понеділок, під час зустрічі міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу, новий Міністр закордонних справ Анналена Бербок зауважила, що Північний потік-2 не можна запускати в дію, оскільки він суперечить європейському законодавству, а також економічним нормам безпеки щодо збереження навколишнього середовища. А також Бербок додала фактор того, преференції першочергово для транспортування газу з Росії у Європейський Союз повинні надаватися вже усталеним країнам-транзитерам, у тому числі й Україні.

Також у понеділок нова адміністрація Берліну розблокувала постачання в Україну, куплених Києвом на початку поточного року через агентство забезпечення та закупівель НАТО, 20 комплексів для знищення дронів у Литви й 90 великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett у США, які запровадили Нідерланди й Німеччина. Зокрема під егідою Ангели Меркель. Повідомлення було опубліковано в німецькій пресі, що всі ті обмеження, які були накладені Ангелою Меркель є розблоковані. Це підтвердило агентство військових закупівель у Люксембурзі”, — підкреслив Ростислав Демчук, радник при Комітеті міжнародних питань Європейського Парламенту.

Ми можемо лише сподіватися, що нова влада Німеччини буде більш послідовною в своїх діях, аніж попередня.