Вийшли з піднятими руками! Масштабна здача — КАПІТУЛЯЦІЯ АРМІЇ РФ: підняли білий прапор! ЗСУ вдалося, переможемо!

За інформацією речника Об’єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку, майже 30 російських військових в операційній зоні оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» щотижня здаються в полон.

«Здаються в полон щотижня по-різному, але майже 30 осіб в операційній зоні ОСУВ «Таврія» за тиждень здаються в полон. Умови різні. Деякі — за програмою «Хочу жити», але більшість потрапляють у полон, скажімо, в бою. І не завжди це жорстокий бій — тобто два-три постріли, і вони здаються», — сказав Штупун.

Нагадаємо, як повідомляв Центр стратегічних комунікацій ЗСУ, інженери 808-го окремого полку підтримки ЗСУ взяли окупантів у полон на сході України, де вони виконували бойові завдання.

«Неймовірний випадок для сучасної війни… Просто уявіть, наскільки запекло б’ються Збройні Сили, якщо навіть сили підтримки беруть ворогів у полон», — ідеться в повідомленні.

Також було опубліковано фотографії російських військових.

Зокрема, стало відомо, що Україна повернула з російського полону 230 військових і цивільних. Серед них 130 службовців ЗСУ, 55 нацгвардійців, 38 прикордонників, один поліцейський і шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, з полону повернули в тому числі військових, які захищали Маріуполь та Азовсталь, а також воїнів ЗСУ, Військово-морських сил, Нацгвардії, прикордонників.

Омбудсман Дмитро Лубінець додав, що серед тих, хто повернувся — також захисники острова Зміїний:

«Яке щастя повідомити, що радісна звістка облетить всю Україну, адже додому повертаються захисники, які тривалий час перебували у ворожому полоні. Це захисники міста Маріуполь, острова Зміїний… Є оборонці, які були на заводі «Азовсталь». Це воїни ЗСУ, ДПСУ, Нацгвардії, територіальної оборони…»