Вийти НЕГАЙНО! Колони з Криму – це був наказ: ЗСУ ідуть напролом, доля півострова вирішена! Деокупація!

Російським колонізаторам у Криму, які там опинилися всупереч українському законодавству, доведеться поїхати, і краще добровільно.


Про це заявила віце-прем’єр Ірина Верещук в ефірі одного з українських телеканалів.. Вона зазначила, що після деокупації півострова перед українською владою постане чимало завдань.

Серед таких першочергових задач, які доведеться вирішувати – доля російських колонізаторів і колаборантів на території Криму, які там опинилися всупереч українському законодавству й чомусь залишилися.

“Найперша моя порада колонізаторам: виїжджайте з Криму добровільно, поки є можливість. Не очікуйте ситуації, коли вам буде запропоновано покинути його в інший спосіб”, – сказала Верещук.

Також Ірина Верещук переконана в тому, що під час відновлення Криму після його звільнення від російських загарбників потрібно буде враховувати бачення кримських татар.

Таку думку вона висловила під час заходу “Пам’ятаємо історію – повертаємо територію”, присвяченому історії, поверненню та майбутньому кримських татар на півострові.

“Ми маємо розглядати відновлення Криму в тому контексті й так, як його бачать його мешканці, кримські татари. Саме таке поєднання нашої української державності та розуміння духу, розуміння та відчуття того, що насправді потрібно півострову і саме його корінному народу кримським татарам. Якщо поєднаємо, то це й буде тим, що не дасть більше ніколи знущатися з нас, вчиняти геноцид і думати, що все це мине безкарно. Ми обов’язково відновимо наш український Крим”, – сказала Верещук.

Вона зазначила те, що звільнення українського півострова активно обговорюється владою. “Дуже багато законопроєктів та ініціатив, які нас ще чекають та у майбутньому будуть прийняті”, – додала глава Мінреінтеграції.

Віцепрем’єр-міністр нагадала й про те, що формування кадрового резерву для деокупованих територій вже розпочинається. “Молоде покоління — це кадровий резерв. Саме таким має бути те покоління, яке буде відбудовувати наш Крим”, – сказала Верещук.

Як повідомлялося, раніше віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вже зазначила, що задля формування кадрового резерву для роботи на звільнених від російських загарбників територіях уряд ухвалить окрему постанову. За її прогнозом, документ має бути прийнятий найближчим часом.

Також зазначимо, що Сполучені Штати Америки ніколи не визнають російську анексію Криму.

Про це заявляв речник Державного департаменту США Нед Прайс.

“Дев’ять років тому Росія вдерлася в Україну і захопила Крим, що є явним порушенням міжнародного права, суверенітету та територіальної цілісності України. Сполучені Штати вітають зусилля кримської платформи України в зосередженні уваги світової спільноти на триваючій окупації Росією. Сполучені Штати не визнають і ніколи не будуть визнавати спробу анексії півострова Росією. Крим – це Україна”, – зазначив Прайс.

Нагадаємо,що російські загарбники обмірковують варіанти виходу з тимчасово окупованого Криму.

Про це начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк сказала в ефірі FreeДОМ.

«Вони продовжують пакувати речі, усвідомлювати тривожність своєї ситуації і, в принципі, вивчають карту руху, карту доріг, можливих варіантів виходу, пересування за “поребрик”. Оскільки з Криму теж треба зуміти вибратися», – зазначила Гуменюк.

За її словами, основною магістраллю з півострова поки що залишається так званий Кримський міст. Однак, додала Гуменюк, «міст боїться шторму».

«Окрім того, вони використовують поромну переправу і поки що сподіваються, що частково зможуть проїхати тимчасово окупованою материковою частиною України. Але щоразу їм дедалі тривожніше, як вони люблять казати, і вони намагаються шукати альтернативні способи. Їх не так багато, тому що ті окопи, які вони нарили вздовж узбережжя, “зуби дракона”, таке враження, що націлені, аби втримати їх на півострові, аби не так швидко одразу звідти тікали», – зауважила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру.

Проте скоро ЗСУ повернуть всі загарбані ворогом території і все буде Україна.