Вимагають хабар!? Поліцейські погрожують – 17 тисяч з бізнесу: максимальне поширення. Варто знати!

В одному з магазинів столиці відбулося справжнє беззаконня. Власник крамниці Гладков Олександр опублікував відео в Тік Ток, в якому описав ситуацію та підтвердив свої слова доказовими відео з камер спостереження. Передаємо історію дослівно.

Зайшли два поліцейських. Один представився, інший ні. Головне Управління Поліції, кажуть. Дайте нам і те, і се, і сімдесят п’яте, розповідає чоловік.

Продавець одразу поцікавився, чому це він повинен щось їм давати? Можливо, вони мають якесь направлення?

Ні, кажуть. І посилаються на 164 статтю. Однак чого саме – не зазначають. Можливо, витягли дані з неба, а може, керуються лише їм одним відомими статтями Конституції.

Готуйте 17 тисяч гривень, наказують, і розповідають, що наче проводять якусь перевірку. Дивна заява, як для тих, хто повинен слідкувати за правопорядком, а не вимагати кошти незаконним шляхом.

По-перше, у воєнний час будь-які перевірки бізнесу є забороненими.

А по-друге, поліція, а особливо, патрульна, взагалі не має права на такі дії.

Їхнє завдання – займатися патрулюванням вулиць, задля забезпечення спокійного життя та охорони громадського порядку. 

А те, що зображено на відео – ніяк інакше, ніж зловживанням службовим становищем, не назвеш. До речі, такі дії з боку поліцейських вважаються кримінальним правопорушенням.

Чоловік також розповідає, що розмовляв до того ж зі своїм колегою по бізнесу і той поділився, що таке беззаконня триває уже понад тиждень.

Зазначається, що в першу чергу поліція кошмарить ринки та ресторани. А правоохоронні органи супроводжують також люди, які не бажають представлятися. Прикривається ця скандальна банда тим, що нібито захищає права споживачів. Яких це споживачів – залишається загадкою.

Як влучно підкреслює власник магазину, бізнес і так знаходиться у скрутному становищі, а особливо маленький. Це що, в нас тепер повернулася Київська Русь і почнуть збирати данину з бідолашного населення? Чи, може, це якесь дежавю з кримінального минулого пост-радянської України і 90-ті дають про себе знати?

Що з цього приводу думаєте ви – пишіть в коментарях.