«Виплати в розмірі 50%»: Українці можуть отримати додаткові виплати за карантин. Розкрито важливий нюанс

Понад тисячу українців отримали фінансову компенсацію за час вимушеної самоізоляції.

За словами заступника Мінсоцполітики Євгена Котика, виплати через вірус здійснюються згідно з планом. Передбачена грошова компенсація в розмірі 50% від середньої заробітної плати.

“Нові програми, якщо їх можна так назвати, або нові виплати, які проходять через Фонд соціального страхування, були пов’язані з COVID-19. Люди змушені були йти на самоізоляцію. Самоізоляція, як ми всі знаємо, – це 14 днів”, – заявив політик.

Заступник міністра також вказав на те, що відповідні зміни були внесені в закон “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Втрачений заробіток на період самоізоляції повинен компенсувати Фонд соцстрахування.

Чиновник позначив, що для медиків, які зараз максимально наблизилися до боротьби з коронавірусом, рівень компенсації підвищився на 100% від розміру середньої заробітної плати. Дана фінансова програма дозволила здійснити виплати вже 1000 громадянам, в число яких входять як раз лікарі.

Варто звернути увагу, що кожна застрахована особа в разі безпосереднього контакту з хворим має право на отримання документа про тимчасову непрацездатність в зв’язку з потенційним зараженням.