Висадка десанту! Терміновий борт – ЗСУ перейшли Дніпро? Зачистка почалася, історичне звільнення!

Лівий берег Херсона тимчасово перебуває під окупацією російського війська. Терористи не почуваються спокійно на тій території, адже по них постійно працюють українські оборонці. 

 
Про це одному із українських ЗМІ повідомила речниця ОК “Південь” Наталя Гуменюк. Вона розповіла про рух ворога на Херсонщині. 

Росіяни серйозно побоюються висадки українського війська на лівому березі Херсонщини. Там є елементи суші, що викликають певне напруження ворога, адже вони можуть бути захоплені силами української оборони, як вважають росіяни. 
 
Речниця ОК “Південь” наголосила, що операція на лівобережжі Херсонщини має розвиватися в режимі інформаційної тиші. Для того, щоб закріпитися ЗСУ на будь-якій території, потрібний певний проміжок часу, саме тому українське командування обходить коментарі щодо ситуації в Херсонській області. Однак ворогу там однозначно неспокійно. 

Щодо Кінбурнської коси, там ми намагаємося вибивати ворога і не підпускати його на ті позиції, які він займав на західній частині. Час від часу вони туди можуть підтягнути додатковий резерв, оскільки мають коридор суходолом і 1 – 2 рази на добу намагаються обстрілювати акваторію Дніпрово-Бузького лиману, – розповіла Гуменюк. 

За її словами, цим росіяни намагаються тиснути на перспективи зернової угоди, адже її дедлайн визначений на 18 травня, після чого угоду мають продовжити. Тому Росія намагається зробити все можливе, аби до угоди не долучили Миколаївський напрямок після поновлення домовленостей. 
 
Гуменюк наголосила, що робота українських захисників по тимчасово окупованій частині Херсонщини продовжується. Водночас росіяни ховаються за мирним населенням, ускладнюючи цим завдання для ЗСУ. 

Саме тому нам складно килимовим вогнем випалити ворога звідти. Але ми працюємо точково, – розповіла речниця ОК “Південь”. 

Раніше Гуменюк зазначала, що російські окупаційні війська продовжують потужно обстрілювати прибережні населені пункти Херсонщини, оскільки побоюються контрнаступу Сил оборони. 

«На жаль, ворог наляканий контрнаступом настільки, що намагається просто в килимовий спосіб знищити все, що наближається до правого берега. І дуже потужно б’ють саме по прибережних населених пунктах. Під ударами постійно перебуває Херсонський і Бериславський райони, саме місто Берислав, Херсон, Кізомис. Вони намагаються бити керованими авіаційними бомбами для того, щоб психологічно тиснути на людей і тиснути у тому числі на наші підрозділи. Нібито їх потужність настільки велика, що навіть пробувати не варто просуватись уперед. Тому що, незважаючи на те, що ворог усвідомлює, що форсування Дніпра – це потужна і складна операція, все одно побоюються з усіх напрямків, які б аналітики прогнози не складали, з якого напрямку почнеться контрнаступ», – зазначила речниця, додавши, що контрнаступ невеликими кроками вже йде, і потужності ворога щодня знищуються. 

Гуменюк також підтвердила, що окупанти тікають зі Скадовська та вивозять награбоване. Водночас вона зауважила, що розраховувати на те, що це «жест доброї волі», ще зарано, адже, ймовірно, це може бути й провокація, аби показати який напрямок у них слабкий. 

Також відомо, що за останні дні Сили оборони знищили чотири одиниці артилерії РФ і тричі влучили в склади збереження боєприпасів у лівобережній частині Херсонської області. 

“В принципі, результат очевидний. 2-3 дні поспіль обстрілів не більше 50 по правому берегу. Це результат нашої роботи – знищення важкої артилерії ворога за два минулі дні (4 одиниці), знищення бронетанкової техніки, за допомогою якої ворог намагався маневрувати підрозділами і перевозити боєприпаси в автівках, три влучання у склади збереження боєприпасів за дві минулі доби. Ми говоримо про те, що наша робота по їх виснаженню триває і має результати”, – зазначила вона.