Вже офіційно! Смертний вирок Кремлю: агресора дотисли – залп “по зубах”. Кінець усьому, скоро!

Рішення ПАРЄ – передусім політична резолюція, яка створює політичне визначення для російського режиму. Відповідно, це накладає певні політичні зобов’язання і передбачає наслідки для будь-якого уряду, який намагатиметься взаємодіяти із російським режимом. 

Про це 24 каналу розповів керівник аналітичного відділу Центру контент-аналізу Сергій Стуканов. Він також зазначив, що вже очевидно – Угорщина провадить відмінну політику від ЄС, а Сіятру вкотре їздив у Москву. Але в цілому, для інших європейських урядів, таке рішення буде своєрідним дороговказом.

“На мою думку, ПАРЄ не стане єдиною організацією, яка визнала російський режим – терористичним. Подібні заяви вже лунають з країн, які є нашими найближчими сусідами – зокрема резолюції у країнах Балтії, – каже Стуканов.

Але, за словами фахівця, найбільш потужним сигналом для нас було б, якби Росію визнали терористичною державою на рівні Конгресу чи Сенату США. У листопаді в США пройдуть проміжні вибори, тому, найімовірніше – схожі рішення вже прийматимуть після них.

ПАРЄ – перша міжнародна організація, яка визнала Росію терористкою На осінній сесії у Страсбурзі ПАРЄ розглядала резолюцію щодо засудження дій Росії в Україні як воєнного злочину, порушення міжнародного права та загрозу міжнародному миру та безпеці.