Вже офіційно! Зеленський підписав – новий удар по Ахметову: Олігарх в паніці. Вперше – кінець близько!

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1914-ІХ (реєстраційний номер 5600), який передбачає низку змін до Податкового кодексу для забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента України, опублікованому в суботу, 18 грудня.

Як зазначає пресслужба президента, документ спрямований на зміцнення ресурсної бази бюджетів та запобігання бюджетним втрата через ухилення від оподаткування. Зокрема, одне з положень закону підвищує обсяг ренти на видобуток залізної руди. Саме тому у ЗМІ цей закон назвали “антиахметівським”, оскільки в Україні видобутком залізної руди займаються, зокрема, підприємства українського олігарха Ріната Ахметова. Як повідомляв раніше українським ЗМІ голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, від податку на залізну руду держбюджет може отримати 3,5 мільярда гривень.

Крім того, законом передбачена індексація ставок деяких податків, зміна підходів до оподаткування ПДВ і акцизним податком тютюнових виробів, а також рідин для електронних сигарет та пива.

Також закон передбачає підвищення окремих ставок екологічного податку, а також встановлення для великих платників податків обмеження на перенесення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств минулих років.

Цей документ напряму б’є по кишенях олігархів, які розпочали медійну війну проти президента Зеленського. В інтерв’ю «Главкому» ексголова партії «Слуга народу», а нині перший віцеспікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко заявив про те, що конфронтація нинішньої влади та олігархів завершиться, коли бізнесмени будуть жити за правилами.

«Закон про медіа» знову став актуальним, так само є законопроєкт про Антимонопольний комітет, який підтримали наші міжнародні партнери. На другому читанні є законопроєкт про корпоративне управління, Антикорупційна стратегія – багато чого з плану по боротьбі з олігархами, який уряд нещодавно затвердив», – сказав Корнієнко.

Водночас політик зауважив, що представники влади не повернуться на шоу Шустера «доки там відбуваються маніпуляції, а наразі вони присутні постійно».

Також незодавно телеграм канал Вертикаль поділився цікавим інсайдом про те, що Ахметов не збирається здаватись і продовжує збирати збитих льотчиків-політиків для того, аби на наступних виборах отримати реальний до влади. Далі в оригіналі:

“Наше джерело в оточенні близьких до олігарха політиків розповіло, що відпочивати на зимових канікулах ніхто не буде. Політики готують низку зустрічей, координованих Аваковим та Яценюком. Розробляється механізм запуску дострокових виборів до парламенту. Бліцкриг заплановано на лютий-березень.

У Ахметова розуміють, що зараз його політики мають величезні шанси зайти до парламенту та взяти більшість. Тож олігарх запланував свій удар.”

Також зазначимо, що Дмитро Разумков ще у листопаді підтвердив, що створюватиме власну політсилу. Хто її фінансуватиме – поки невідомо. Однак у “Слузі народу” не виключають, що до цього причетний Рінат Ахметов, передає 24 канал.

“З мого досвіду, такі партії фінансують дуже багаті люди, які зацікавлені мати якісь преференції в політиці”, – сказала заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук сказала в авторській програмі Сергія Лещенка “Що це було?”.

Вона пояснила, що зазвичай такі партії фінансують саме олігархи.

Журналіст Лещенко у розмові висловив думку, що фінансуватиме проєкт Разумкова Рінат Ахметов. Євгенія Кравчук цього не заперечила.

“Я можу сказати, що багато осіб з “Розумної політики” і сам Разумков з’являються на каналах Ахметова. Це дуже помітно, практично кожен день і у різних форматах. Чи це випадковість? Думаю, ні”, – зауважила “слуга народу”.

Вона висловила сподівання, що Разумков буде чесним з народом і сам публічно заявить про цю особу.