Вже в Мелітополі! Дикий прорив ЗСУ – повне знищення: еліта РФ все. Втрати на тисячі солдат – переможемо!

Внаслідок вчорашніх вибухів у Мелітополі та районі знищено десятки окупантів, військову техніку та їхню логістику на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Внаслідок першого вибуху у місті зазнала ураження військова база, повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі інформаційного телемарафону. Там були казарми окупантів, штаб Федеральної служби безпеки росіян й великі цехи, де вони зберігали військову техніку.

“За інсайдерськими даними, десятки російських спецпризначенців більше не зможуть повернутися ні до міста Мелітополь, ні до свого дому. Що стосується техніки – це десятки одиниць, які більше не зможуть воювати проти нас”, – розповів він.

Також Федоров розповів про вибухи, які сталися вчора ближче до вечора біля селища Світлодолинське Мелітопольського району.

“Мелітополь сьогодні є для рашистів логістичним та адміністративним центром. Через нього вони влаштовують логістику на Запорізький та Херсонський напрямки фронту. Вчора був зруйнований залізничний міст, через який вони (окупанти) постачали тяжке озброєння і боєприпаси. Більше логістика ця працювати найближчі місяці не зможе”, – підсумував мер Мелітополя.

Російська армія зазнає суттєвих втрат в Україні, адже лише за декілька останніх днів убито до 4 тисяч окупантів. Однак у Росії все ще триває прихована мобілізація.

Про це одному з українських телеканалів сказав військовий оглядач Денис Попович. Він зауважив, що всі атаки російського війська будуються зараз, зокрема, силами мобілізованих.
Попович зазначив, що замість убитих окупантів на фронт прибудуть нові. Адже попри повідомлення від Путіна і Шойгу про призупинення в Росії часткової мобілізації там триває прихована. До того ж не було самого указу глави Кремля про припинення цієї мобілізації.

Тому замість цих людей прибудуть інші, тим паче, що зараз на полігонах у них зависла певна кількість людей – десятка тисяч. Тому, я думаю, вони дуже швидко це м’ясо замінять на інше, – заявив військовий оглядач.

Адже, зауважив він, для ворожої армії це не є великою проблемою. Звісно ж, у бій підуть нові мобілізовані російські окупанти.
Попович заявив, що росіяни кидають новомобілізованих у контратаки на Сватівському напрямку, намагаються контратакувати в Кремінній. А спробувавши взяти селище Павлівка, окупанти там загрузли, через що у них і значні втрати.
І, безумовно, у них продовжуються наступи на Бахмутському напрямку, зокрема, Соледар там фігурував, південні околиці міста Бахмута. Наші їх там відкидали з великими втратами для противника,– сказав військовий оглядач.

Він додав, що всі атаки росіян будуються зараз, зокрема, силами мобілізованих, через що у противника великі втрати. Річ у тім, що вони не готові до наступальних дій, адже це складний метод ведення війни, до якого треба готуватися – проводити бойове злагодження, тактичну підготовку, чого неможливо зробити за короткий термін.
Також зазначимо, що військовий експерт Олег Жданов відзначив важливий фактор, який говорить про те, що Росія скоро буде воювати боєприпасами часів Другої світової війни. За останні 30 років РФ занадто багато витратила зброї в Грузії, Чечні, Сирії та Лівії.

“Великі проблеми у російської армії. Ми помилилися в оцінці. До речі, ось ми киваємо весь час на західних аналітиків, говоримо, що вони помилилися. Справа в тому, що ніхто не врахував такий невеликий нюанс як війни, які провела Російська Федерація за ці 30 років: починаючи з двох чеченських воєн, причому Друга чеченська – витрата боєприпасів була просто необмежена. Тисячі тонн викладалися на грунт – це є таке поняття в артилерії. Потім була війна в Грузії, потім була війна в Сирії, потім були бойові зіткнення в Лівії і ось війна в Україні”, – сказав Жданов.

Полковник ЗСУ підтвердив, що у РФ кількість боєприпасів сягає мільйонів одиниць, але є нюанс: це стародавні боєкомплекти часів Другої світової війни.

“Вони лежать по 50 років і скажу людською мовою: вони в страшному стані. Але сьогодні, бачите, Росія вдається до будь-яких методів для того, щоб забезпечити свою вогневу міць – тобто вони точно також можуть у них на складах здетонувати”, – додав Жданов.