Я не розумію! Верещук випалила це – розкритикувала в пух і прах. Немає повноважень!

Народна депутатка від фракції “Слуга народу” Ірина Верещук переконана, що тристороння контактна група не може ухвалити рішення, які завершили б війну на Донбасі.

Про це вона заявила в ефірі телеканала “Наш”.

“Ми можемо як завгодно критикувати Мінські домовленості, ми можемо говорити, що ТКГ – взагалі PR-платформа. Хоча я не розумію, у чому там PR. Я вважаю, що взагалі люди, які беруть участь у перемовинах, ідуть завідомо на політичну Голгофу. Тому що це точно завжди мінус. Чого б ти не робив, якими б не були твої кроки й навіть наслідки таких кроків, це завжди буде мінус, якщо говорити про сприйняття в суспільстві”, – сказала вона.

На її думку, у ТКГ немає реальних важелів для припинення війни.

“ТКГ не несе в собі таких повноважень і можливостей. ТКГ не може просувати до миру. Тільки міжнародні платформи, тільки нормандський формат, який є зараз”, – переконана Верещук.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької й Луганської областей, з іншого. Перемовини про врегулювання конфлікту на Донбасі ведуть у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії. На перемовинах у Мінську присутні представники бойовиків “ДНР” і “ЛНР”.