Я ЗУПИНЯЮ ПУТІНА! Історична заява – за спиною Зеленського: Байден врізав. Такого не робив ніхто!

Президент США Джозеф Байден, виступаючи у Конгресі, заявив, що українці здатні зупинити агресію Путіна, причому захистити не тільки себе, а й усю Європу, однак їм потрібна достатня військова підтримка.

«Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо разом з Україною та надамо їм зброю таку, як треба», — наголосив він.

Також Байден поставив у докір своєму суперникові на виборах експрезиденту Дональду Трампу той факт, що останній вельми лояльно ставиться до російського президента та своїми провокаційними заявами тільки стимулює військову агресію Кремля.

«Допомога Україні блокується тими, хто хоче відійти від світового лідерства… Мій попередник, колишній президент, каже Путіну: «Роби все, що ти хочеш». Він підтримав російського лідера. Це жахливо та неприйнятно», — зазначив американський лідер.

Також Байден сказав, що для американської держави зараз абсолютно неприйнятно підставити Україну, а з нею Європу та весь вільний світ під ризик.

Зауважимо, що зараз адміністрація президента США продовжує працювати з Конгресом, щоб забезпечити додаткове фінансування України, проте розглядаються й інші варіанти, чим допомогти Києву.

Про це заявив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі.

«Ми хочемо подивитися, що іще можна зробити. І, звісно, ми шукаємо всередині нашої власної системи, всередині нашого власного уряду та всієї адміністрації, чи є іще щось, що ми могли б зробити, щоб підтримати Україну», – сказав він.