Яке щастя! МАСШТАБНЕ ЗВІЛЬНЕННЯ — Зеленський аж світиться: вдалося неможливе! Вже і не вірили!

Ще троє дітей було повернуто з окупованої частини Херсонської області на територію, що знову знаходиться під контролем України. За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, коли російські окупанти захопили Херсон, батьки 10-річного Олександра, 8-річної Дарини та 6-річного Якова вирішили відправити своїх дітей до села до бабусі, надіючись на більшу безпеку.

«Невдовзі обласний центр звільнили, а бабуся з онуками залишилися на тимчасово окупованій території», — сказано в повідомленні.

В міністерстві зазначають, що, відступаючи з Херсона, росіяни підірвали Антонівський міст, і забрати дітей стало неможливо. У їхньому звільненні допомагала разом з міністерством Українська мережі за права дитини. Також минулого тижня було ще одне возз’єднання сім’ї на Херсонщині.

«Після 19 місяців розлуки з ТОТ Херсонської області до батьків повернулися 9-річна Надійка та її 14-річний брат Михайло. Напередодні повномасштабного вторгнення діти поїхали в гості до бабусі й дідуся. Після окупації села шлях на підконтрольну уряду України територію було відрізано», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну, російські окупанти незаконно вивезли до РФ тисячі українців. Серед них – як дорослі, так і діти. Україна веде активну роботу над поверненням викрадених Росією малюків.

Вчора повідомлялося, що Україна повернула додому чотирьох дітей, які раніше були незаконно депортовані Російською Федерацією на територію країни-агресора. Серед них було троє хлопчиків. Їм три, шість і дев’ять років. Також в Україну вдалося повернути 17-річну дівчину.