Яценюк просить усі міністерства скинутись на армію та силовиків

Прем'єр Арсеній Яценюк закликає міністерства та бюджетні установи перерахувати частину видатків на фінансування силового блоку.
Про це він заявив на колегії МВС у п'ятницю, передає Корупція.Інфо з посиланням на Українську правду.
За його словами, на виконання доручення президента було проведено нараду з керівниками силових структур щодо потреб відомств.

"Загальний бюджетний запит усіх правоохоронних органів та Збройних сил до кінця поточного року складає 17,5 мільярда гривень, яких немає де взяти. Разом з міністром фінансів і керівниками силових відомств ми провели перекалькуляцію і поки що зупинились на цифрі 5,5 мільярда", – розповів Яценюк.


"Тому змушений публічно звернутися до розпорядників бюджетних коштів: всім треба урізатись. Це означає, що якщо ми фінансуємо армію, то частина непрофільних видатків різних міністерств має бути перерозподілена і передана Міноборони, Нацгвардії, МВС, ДСНС та прикордонників", – додав прем'єр.

Як відомо, раніше Мінфін уже повідомляв, що силові відомства просять додаткових видатків до кінця року в розмірі 17,5 мільярда гривень.
Зокрема, міністр оброни Степан Полторак написав листа прем'єру Арсенію Яценюку з прохання на 7,7 мільярда збільшити видатки на армію, попри те, що у 2015 році бюджет Міноборони досяг рекордних показників.