Яценюк зробив шокуючу заяву! Українці не можуть оговтатись! До чого призведуть ці слова?

"Закликаю польську владу вгамувати розпалювання українофобськими силами атмосфери ненависті проти України, нашої історії, пам'яті. Ані польська влада, ані польське суспільство не можуть мовчазно спостерігати за цими грізними процесами", – наголосив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, – передає Корупція Інфо

Популярне: Куди дивиться президент!? Марина Порошенко буде ведучою на каналі Ахметова!

 

На своїй сторінці у Facebook він підкреслив, що сьогодні – день пам'яті жертв злочинної Акції "Вісла" – насильницької депортації нашого народу – "чоловіків, жінок, дітей, старих і малих, родин і сіл – з прадавніх етнічних територій Лемківщини, Надсяння, Підляшшя, Холмщини":

"Цей злочин, вчинений тогочасними радянським і польським режимами, – наша велика національна й людська трагедія, яка стоїть в ряду з іншими найбільшими потрясіннями XX століття".

"Це були свідомі етнічні чистки проти українців. Розривався зв'язок поколінь, родів, віків. Українців не лише депортували з рідних домів і земель, а по суті виривали з самих могил, бо обтинали будь-який зв'язок між минулим і майбутнім", – написав він.

"З великою тривогою бачу сьогодні нову спробу війни проти наших могил у Польщі. Її розгортають агресивні радикальні середовища. Ці сили – примітивні, але вкрай небезпечні. Своєю бездумністю роблять заручником взаємне ставлення обох народів", – підкреслив Арсеній Яценюк.
Варварство проти наших символів і могил не може бути допустимим, наголосив лідер "Народного фронту":

"Разом з польськими партнерами мусимо зупинити підривну дію будь-яких сил, які по обидва боки кордону намагатимуться протиставити наші держави і народи на догоду Росії. Вірю, що ми, українці і поляки, маємо достатню мудрість і державну силу, щоб не лише зупинити нинішні загрози, але й раз і назавжди усвідомити взаємну рівність, взаємозалежність і взаємну необхідність".

"Наша історія – гірка. Одна з причин цих бід – невміння підтримувати один одного в час спільної загрози від зовнішнього ворога. Не повторюймо помилок і трагедій. Учімося один в одного. Немає між нами ані старших, ані молодших, ані кращих, ані гірших. Живімо як справжні брати. Пам'ятаймо минуле. Шануймо біль один одного. Діймо так, щоб