Їх потрібно зупинити! Просто у прямому ефірі – Зеленський не витримав: “Повинні піти” – розпуск

Президент Володимир Зеленський оцінив роботу Конституційного суду. За його словами, роботу КСУ можна порівняти з ураганом.

Про це він заявив в ефірі “Свобода слова” на ICTV.

“Ви знаєте, в принципі сьогодні роботу Конституційного суду я оцінюю як ураган. І ми говоримо про наслідки цього урагану. Невипадковим було рішення саме через законодавчі ініціативи боротися саме з ураганом, а не його наслідками”, – сказав президент.

Глава держави додав, що рішення КСУ по декларуванню було “сюрпризом”, спрямованим проти держави.

“Упевнений, що багато людей за цим стоїть – це представники ОПЗЖ і “за Майбах”, тобто “За Майбутнє”, – підкреслив Зеленський.

Крім того, як переконаний президент, оперативне реагування на дії КСУ завадило прийняттю нових рішень щодо інших важливих законів.

“Сьогодні ми бачимо, що могло статися. Сьогодні вони могли скасувати земельну реформу. Вони побоялися і людей, які прийшли під суд. У вівторок буде розгляд закону про мову. Це ризик для держави. Вони відчувають президента і уряд, а що ж буде далі “, – пояснив він.

Також телеграм-канал PavlovskyNEWS навів прямі слова президента:

КСУ скасував роботу НАЗК, тепер їх можна просто закривати. Тепер КСУ піднімає питання про роботу Вищої антикорупційного суду. Тепер, я впевнений, вони не скасують ні ВАКС, ні українську мову, ні земельну реформу.

Якщо не буде місії МВФ, у нас – дірка в бюджеті. Нам потрібна допомога наших партнерів. Від ЄБРР, від Світового банку ми отримали сигнал. Я вніс законопроект, щоб їх зупинити.

Я не боюся політичної кризи. Що стосується узурпації влади – я КСУ півтора року не знав. Я сказав голові суду: є червоні лінії – Вищий антикорупційний суд, ринок землі, банківська реформа. У нас багато питань до складу Конституційного суду. КСУ повністю скасував брехню в деклараціях! Нічого не буде, якщо ми не скасуємо їх рішення тим, чи іншим способом.

Щоб вийти з цього Конституційного колапсу – судді повинні піти у відставку. Це ліберальний крок. Навіть ті судді, які не голосували, вони потім можуть переобратися “.

Телеграм канал Политика страны відзначає, що Володимир Зеленський на “Свободі слова” натякнув, що готовий розпустити парламент, якщо його фракція не підтримає законопроект про розгін Конституційного суду.

“Якщо це буде політичний колапс і конфлікт, якщо не буде підтримки у” Слуг народу “в суспільстві, вони повинні розуміти відповідальність … Ми будемо виходити з цього кута навіть таким шляхом”.

У цей вкрай слабо віриться – Зеленський не виграє нових виборів. Але видно, що президенту дуже хочеться налякати свою фракцію.

Тобто з голосами під розгін КСУ в “Слузі народу” не все так однозначно.

Також Президент України заявив, що його законопроект не призведе до політичної кризи чи узурпації влади.

“Що стосується політичної кризи, то я цього не боюсь, бо я як президент захищав Україну. Щодо узурпації влади, то я раніше нікого з цих суддів не знав, не бачив та не спілкувався. Я говорив тільки з главою КСУ та нагадав йому про червоні лінії”.