“Його бджоли покусали?”: Віктор Ющенко зробив гучну заяву про своє президенство. Таким його ви ще не бачили!

Колишній президент України Віктор Ющенко похвалився, чим він кращий за Петра Порошенка та Віктора Януковича. Зокрема, він пише, що «ніколи протягом новітньої історії України бюджетні та соціальні показники не росли з такою швидкістю», як за його президентства, передає Корупція.Інфо.

Популярне: УВАГА!!! Міграційна служба попередила українців про нову шахрайську схему, прочитайте, щоб не залишитися без закордонного паспорта

«Не всі люблять цифри, але спробую нагадати кілька показників: у 2004 році зведений бюджет нашої держави складав неповних 78 мільярдів, а в кризовому 2009-му ми мали вже 296 мільярдів гривень. Ані до цієї п’ятирічки, ані після Україна не мала такого стрімкого зростання доходів державного бюджету. Іще один показник, пов’язаний із бюджетом — це розмір мінімальної пенсії. Усі добрі справи і приємні речі легко забуваються: мало хто вже пам’ятає, що у 2004 році мінімальна пенсія складала лише 50 гривень. 1 січня 2010 року вона збільшилася до 695 гривень», – пише Ющенко.

Він також заявляє, що за його каденції Україна мала найвищі в історії економічні показники і інвестиційні доходи. За його словами, за ці 5 років в Україні зайшли – 31 млрд інвестицій.

«Можна взяти будь-який рядок базових економічних показників – і результати мого президентства будуть помітно відрізнятися як від результатів попередників, так і наступника. Ще один яскравий приклад для ілюстрації економічних тенденцій – динаміка золотовалютних резервів Національного банку. За останні два-три роки обсяг золотовалютних резервів скоротився майже навпіл! Незважаючи на протиріччя, які існували між політиками і в трикутнику між парламентом, урядом і Секретаріатом Президента України, в 2005-2010 роках ми стали країною, яка за багатьма параметрами сформувала досить комфортні умови, як для політичних, так і для ділових і фінансових процесів» , – запевняє Ющенко.

Порівнюючи себе з Порошенком, він говорить, що був готовий до діалогу з парламентською опозицією і регіональними елітами, оскільки «треба було зробити перший крок для заспокоєння конфліктів» в спробі внутрішньої консолідації.

«Я сприймав Круглий стіл, за який ми сідали, підписуючи і Меморандум між опозицією і владою, і Універсал національної єдності, як крок до діалогу і декларацію про майбутню єдність в цілях», – додав Ющенко.

Нагадаємо, колишній президент Віктор Ющенко вважає, що немає сенсу підвищувати пенсійний вік українців.