“Юра міг укласти угоду з поліцією”: Дружина Росошанського вперше розповіла свою версію вбивства Ноздровської

Дружина Юрія Росошанського, якого заарештували за підозрою у вбивстві Ірини Ноздровської, не вірить, що її чоловік скоїв цей злочин, передає Корупція.Інфо

Популярне: Старий Новий рік несе українцям “подарунок”: синоптики попередили про кардинальну зміну погоди

Дев'ятого січня Вишгородський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді 60 діб утримання під вартою без права внесення застави 64-річному Юрію Росошанському, який підозрюється у вбивстві юристки Ірини Ноздровської. Заарештований визнав свою провину. Але адвокати дочки загиблої жінки – 18-річної Анастасії – сумніваються в причетності літнього чоловіка до злочину. Вони вже ознайомилися з частиною матеріалів справи і вважають, що у слідства немає достатньої доказової бази.

"Країна" поговорила з дружиною арештованого Ольгою. Вона не виключає, що Юрій Росошанський міг спеціально себе обмовити.

Адвоката для захисту інтересів чоловіка Ольга Василівна навіть не шукала. Поки інтереси Юрія Розсошанського представляє державний захисник, якому не треба платити.

– Ми з чоловіком півмільйона витратили, намагаючись допомогти синові, – пояснює вона нашому виданню. – Всі заощадження віддали, в борги влізли. Бували дні, коли їли одну "Мівіну". Де тепер взяти гроші, щоб витягнути Юру з СІЗО?

У перший день нового року подружжя Розсошанських чекав черговий удар. Вони дізналися, що Ірину Ноздровську знайшли мертвою.

– Чоловік, коли про це дізнався, відразу сказав: "Ну все. Тепер провину, звичайно, звалять на нас …" – продовжує Ольга Розсошанська.

Інформація про затяжний конфлікт між двома сім'ями дійсно тут же опинилася в центральних ЗМІ. Чи не виключала можливу причетність Розсошанських до смерті матері і Анастасія Ноздровська.

– Юра дуже важко все це переживав, – зітхає Ольга Розсошанська. – Казав, що тепер нас остаточно зацькують, що ми приречені. П'ятого січня він приїхав до мене на роботу в "Київобленерго". Я якраз повинна була отримати зарплату і дати йому гроші на передачу для сина в СІЗО. І тут ні з того ні з сього чоловік простягнув мені папір, на якому була намальована схема Байкового кладовища, де похована його мати. Мовляв, його там теж треба поховати. Я, звичайно, на нього накричала, щоб він викинув чорні думки з голови. А потім прямо до мене в кабінет увірвалася поліція і затримала чоловіка. Юра немов заздалегідь щось відчував. У його сумці поліцейські знайшли малюнок кладовища і маленький ножик. Чоловік завжди його носив з собою. Хоча цим ножем навіть ковбасу нормально не можна було порізати. Я ще сміялася, що з ним хіба що "на жаб ходити".

Після того, що сталося Ольга Василівна поїхати не додому в Демидово, а до дочки на Виноградар. Не могла залишатися сама. Куди відвезли її чоловіка, вона не знала. А під ранок він приїхав сам і сказав, що весь цей час був на допиті.

– Після цього ми повернулися додому, – продовжує Розсошанська. – І тут Юра мене питає: "А що забрала поліція з моєї сумки?". Пізніше з'ясувалося, що він написав листа, в якому виклав всю нашу історію і своє ставлення до неї. Він думав, що поліція цей лист знайшла. Але вони вилучили його у мене тільки 10 січня під час обшуку.

"… Беззаконня і бездіяльність влади в нашій країні довело мене до крайності. Я так жити не хочу. Прошу рідних пробачити мене. Дружина, дочка, онуки і син Діма – я вас любив все життя. Я за вас готовий віддати життя. Все одно повісять вбивство цієї бридкої, підлої, брехливої ​​юристки – активістки на мене. Головне, щоб не чіпали дружину, друзів мого сина і наших рідних. Нехай краще мене звинувачують, хоча я цього не робив. Це зробила сама Ноздровська. Так як занадто багато знала про депутатів, про передвиборчі гроші ще з 2012 року. Ось вони її і замовили … " .

– Сьомого або восьмого січня Юра знову поїхав до дочки, – згадує Ольга Росошанська. – Але по дорозі його затримали. Кілька днів поспіль ми з донькою не могли з'ясувати, де він знаходиться. А потім він раптом сам подзвонив. Я його питаю: "Юра, навіщо ти зізнався на суді в убивстві Ірини Ноздровської? Навіщо ти себе обмовив?" А він мені відповідає: "Не переживай, ти під охороною". Я йому кажу: "Юра, ти в собі? Тебе що, обкололи чимось?". А він знову мені про охорону … Пізніше з'ясувалося, що мені дійсно надали охорону.

– І що цей його дзвінок означав?

– Я думаю, це був натяк на те, що він свідомо прийняв таке рішення. Чоловік найбільше на світі любить наших дітей і заради них готовий на все. На жаль, домогтися звільнення Діми шляхом судових позовів ми не змогли. Тому Юра міг укласти угоду з кимось із великих чинів в поліції в обмін на амністію для Діми. А що робити, якщо справедливості у нас в країні немає? Втім, я вважаю, що Юра марно приніс себе в жертву. Зараз поліцейським вигідно звалити на чоловіка всю провину (мовляв, швидко розкрили таку гучну справу), і вони можуть пообіцяти все що завгодно. А потім забудуть про свої слова. І будуть мої чоловіки сидіти в тюрмі до нескінченності …

А як ви думаєте, хто міг вбити Ірину Ноздровську?

– Я не знаю, хто міг це зробити. Але можу припустити, що трагедія пов'язана з її політичною діяльністю. Іра давно працювала з народними депутатами, багато знала і, можливо, перейшла комусь дорогу. Та й характер у неї був, м'яко кажучи, складний. Втім, це лише моя суб'єктивна думка. Я вас дуже прошу, розкажіть людям, що у нас нормальна сім'я. Ми з чоловіком все життя працювали, дітей виховували, будинок будували. Ну за що нам все це? Знаєте, я б дуже хотіла, щоб справу Ірини Ноздровської розкрили. Звичайно, своїми діями вона довела нас з чоловіком до нервового виснаження. Мені, наприклад, весь час хочеться кричати: припиніть вже нарешті труїти мою сім'ю! Але ми люди у віці, багато чого побачили і пережили. Для нас це не привід її вбивати. І я вважаю, що людина,  яка насправді зробила цей страшний злочин, повиннна бути покарана.