З самого ранку! Саакашвілі не змовчав – потужний скандал: 100 людей вилетіли з посад. Тотальна чистка

Міхеїл Саакашвілі заявив, що знає ім’я людини, яка є “справжнім керівником” усієї української митниці. За його словами, усе контролює такий собі Олександр Івашкович.

Глава виконавчого комітету Національної ради реформ пояснив, що Івашкович – це людина, яка контролює IT-систему митниці.

Справжнім керівником української митниці, який працює під СБУ, є такий собі Олександр Івашкович. Це людина, яка контролює IT-систему митниці. Тобто він може будь-який вантаж дивовижним чином випарувати через IT-систему, зупинити, прискорити,– сказав екскерівник Одеської ОДА.

Саакашвілі зауважив, що “будь-яка система може змінюватися, а Івашкович працює при всіх. Поміняють ще 50 таких керівників митниці і він буде все контролювати”.

Зверніть увагу! Питання митниці розглядали на засіданні РНБО 2 квітня. У результаті понад 100 митників з усієї України відсторонили від роботи.

Де відсторонили митників

в Одеській митниці – 22 людей;
у Закарпатській митниці – 23 людей;
у Київській митниці – 8 людей;
у Волинській митниці – 23 людей;
у Галицькій митниці – 46 людей;
у Буковинській митниці – 3 людей.

Санкції РНБО проти контрабандистів

Володимир Зеленський 2 квітня заявив, що РНБО запровадила санкції проти людей, яких можна назвати ТОП-10 української контрабанди:

Іван Бокало (зареєстрований у Львові);
Валерій Пересоляк (село Минай Закарпатської області);
Юрій Кушнір (село Старий Вовчинець Чернівецької області);
Олександр Єрімічук (Чернівці);
Орест Фірманюк (Виноградів Закарпатської області);
Вадим Альперін (Одеса);
Олександр Чудаков (Одеса);
Віктор Шерман (Одеса);
Олександр Кравченко (Одеса);
Володимир Дідух (Львів).

А ще Саакашвілі зазначив, що ми дуже близькі до того, щоб скасувати корупційну годівницю по екзаменації моряків через наказ міністра Криклія, який зайняв дуже правильну державну та антикорупційну позицію з цього питання.

Просто згідно з українською бюрократичною процедурою на затвердження наказу потрібен як мінімум місяць і потрібно зібрати зауваження всіх відомств. Останні зауваження міністр отримав вже вчора, і десь на початку наступного тижня цей наказ вже має бути підписаний, а годівниця закрита.

Це погана новина для сотень корупціонерів, які з цього годуються в Морської адміністрації та міністерствах, але дуже хороша для ста п’ятдесяти тисяч українських моряків.

Тепер головне – це виправити всі адміністративні недопрацювання, щоб довести справу до кінця!