“З’явились гроші і цензура”: Відомий журналіст звільнився з телеканалу і звинуватив у цьому Порошенка

Журналіст Олексій Братущак звільнився з телеканалу ZIK і заявив про цензуру, в котрій звинуватив президента Петра Порошенка. Подробиці він розповів у блозі на Українській правді.

За словами Братущака, власник ЗМІ Петро Димінський начебто домовився з оточенням глави держави про інформаційну співпрацю, після чого на ZIK почали з’являтися наближені до Банкової особи, котрі раніше уникали з’являтися в ефірі цього каналу. Крім того, журналіст звертає увагу на зрослу кількість матеріалів, що в позитивно висвітлюють діяльність президента, натомість зник "чорний піар" на Порошенка. 

"З іншого боку, на канал зайшли гроші. Великі гроші. Як для ZIKа. "Ніхто з такими грошима не приходив", – відверто раділи ті, хто дотичний до комерційної діяльності телеканалу. Це на фоні того, що першу половину року на каналі відчувалися проблеми з фінансуванням", – розповів журналіст.

"Але далі про цензуру почали говорити інші журналісти. Не відкрито, а так, між своїми. Пропоновані ними теми, в яких БПП або особисто Порошенко могли фігурувати у негативних історіях, виявлялися менш цікавими за якісь інші. "Ворог" на нашій території, і з ним вже нічого не можна зробити. Хто висловить незгоду буде швидко замінений на іншу особу, яка з завзяттям комсомольців буде гнути лінію партії в редакції", – вважає автор блогу. 

Інтерв’ю Олега Гладковського на ZIK він назвав "абсолютною маніпуляцією", а сам телеканал – втягнутим до найбрудніших медіа-технологій. "Для нього навіть "говорящую голову" під виглядом журналіста вирішили не шукати. Щоб раптом у прямому ефірі не сталося якихось непередбачуваних моментів. Щоб зайвий раз не перетинатися з журналістами заходив і виходив Гладковський через чорний вхід", – наголосив Братущак.