За добу! СБУ не дають спуску: затримано групу інформаторів – диверсанти все. З рук не зійде!

За добу СБУ затримала низку російських інформаторів та пропагандистів, а також викрила шахраїв, які крали кошти з волонтерських рахунків. Про це речник відомства Артем Дехтяренко заявив 18 березня.

Згідно з повідомленням, двох чоловіків, які інформували Росію про розташування військових частин, дислокацію підрозділів Збройних сил та військової техніки, українська спецслужба затримала у Харкові та Києві.

Ще одного, який повідомляв Росії дані про місця дислокації та діяльності працівників Держприкордонслужби, СБУ виявила у Полтаві. У Дніпропетровській області Служба безпеки викрила чотирьох чоловіків, які шукали у соцмережах рахунки для збору грошей на потреби військових, а потім зверталися до їх власників, представляючись операторами одного з відомих банків, з пропозицією переведення траншів від іноземців і в результаті переводили їх собі на картки.

У Одесі та Запоріжжі СБУ затримала трьох агітаторів, що у соцмережах поширювали проросійські наративи, фейки та дискредитували ЗСУ. 12 березня у Службі безпеки заявили, що під час розвідки в районі Новоукраїнки, взяли у полон «вагнерівця», коли він прокладав маршрут для основних сил армії РФ, які хотіли вийти на Херсон через Донецький напрямок.

«Він хизується своїм бойовим досвідом, успішними операціями в Сирії та на Донбасі у 2014-2015 роках. Окупант вірив у казку й тепер: «…нам сказали, що мирне населення буде зустрічати нас із посмішкою на обличчі, і наше завдання – звільнити їх від фашистів», − повідомляє СБУ.

За повідомленням відомства, бійця приватної військової компанії «Вагнер» схопили під час розвідки в районі Новоукраїнки, коли він прокладав маршрут для основних сил армії РФ, які хотіли вийти на Херсон через Донецький напрямок.

«Але для окупантів в Україні відкритий тільки один напрямок…», − додають в СБУ.

Додамо, що в російських окупантів почалися великі проблеми із забезпеченням, повідомляє Служба безпеки України. Цей висновок вона робить на підставі перехопленої розмови російського військового, який скаржиться дружині на те, що про російську армію забуло керівництво.

«Мою роту не забезпечує ніхто. Наз забули з Великої Землі… Вони забули про те, що нас сюди виштовхали. Нам доводиться добувати самим усе. Ми забезпечуємо своїх чужим. А якщо їх не забезпечувати – це буде м’ясо: просто людей спалять і все», – йдеться в оприлюдненому СБУ аудіофрагменті цієї розмови.

У Службі безпеки наголошують, що зараз російська армія деморалізована та нападає на українських селян і заправки, намагаючись отримати хоч якесь забезпечення.

Наразі, за даними Генштабу, російські війська суттєво знизили темпи свого просування на українські території, але не відмовилась від проведення наступальної операції та продовжує зосереджувати основні зусилля на:

  • оточенні Києва
  • захопленні Сум, Харкова, Маріуполя, Миколаєва
  • забезпеченні сухопутного коридору між ТОТ АР Крим та континентальною частиною рф
  • виході на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей