За спиною України? Британія шокува: таємні переговори з рф – викрили все. Гучний скандал!

Сьогодні стало відомо, що протягом останніх 18 місяців британські офіційні особи проводили конфіденційні переговори з важливими представниками Кремля щодо глобальної безпеки, враховуючи військовий конфлікт Російської Федерації проти України. Цю інформацію оприлюднила британська газета Inews. Зустрічі відбувалися у різних місцях, таких як Відень і Нью-Йорк, і були частиною закулісних дипломатичних зусиль офіційного Лондона.


Обговорення з росіянами в основному стосувалися проблем безпеки, що впливають як на Велику Британію, так і на міжнародне співтовариство, та включали такі теми, як дефіцит зерна і ядерна безпека. 

Але Британія на цих зустрічах не вела активних мирних переговорів, спрямованих на дипломатичне врегулювання війни в Україні, запевнив британський дипломат, який обіймає високу посаду та брав участь у деяких з цих розмов.

«Ми підтримуємо контакт і вважаємо, що дуже важливо підтримувати відкритий діалог під час війни в Україні… Ми жодним чином не ділимо країну на частини і не укладаємо мирні угоди від чийогось імені, але життєво важливо тримати цю лінію контакту відкритою», – сказав він.

Представник Міністерства закордонних справ Великобританії підтвердив виданню, що зустрічі з російськими посадовцями дійсно мали місце, проте лише в тих випадках, коли вони вважалися «надзвичайно необхідними».

Речник також відкинув будь-які твердження про те, що ці дискусії мали на меті служити переговорами про припинення війни в Україні, вважаючи такі твердження «неправдоподібними і неточними».