За вбивство Бузини затримали сотника Майдану і добровольця «Київ-2» «Менсона»

За звинуваченням у вбивстві Олеся Бузини затримали відомого громадського активіста Андрія Медведька, також відомого як «Менсон». Медведько був одним з керівників Сотні Самооборони Майдану імені Святослава Хороброго. Після революції вони із соратниками влилися в батальйон МВС «Київ-2», який відомий боями під Волновахою.

Про це у соцмережі повідомив друг Менсона Петро Савич, передає новину Корупція.Інфо

«Менсон є відомим в Києві громадським активістом, ще до революції боровся проти незаконних забудов, організував у березні 2013 року волонтерський рух по розчистці снігу коли міська влада була в анабіозі, а місто – паралізоване.

Під час революції він був одним з комендантів КМДА, і коли під час одного з штурмів половина "ліхтарних" активістів розбіглась, він з побратимами з С14 news тримали і витримали оборону. Також він був одним з керівників Сотні Самооборони Майдану ім. Святослава Хороброго.

Після революції вони почали організовувати свій батальйон, але врешті, щоб не бути неофіційними партизанами, влились в МВС-ну структуру Батальйон Київ 2, який ефективно виконував ряд завдань в зоні АТО, зокрема під Волновахою.

Менсон завжди був ідеалістом, іноді трохи нарваним, читав класиків ХХ століття, завжди йшов проти правил, за якими ховався репресивний державний апарат.

Нас неодноразово мєнти блокували, коли ми зупиняли колони російських шовіністів та комуністів на вулицях Києва, ще тоді коли це не було легалізовано «ліберальним суспільством», ми перші хто пройшов смолоскипним маршем Бандери в 2006 року по Хрещатику, ми перші виступали на боці мешканців Києва, коли приїжджі зайди руйнували наше місто, його архітектурні пам’ятки, щоб нагріти бабла на черговій висотці, або черговому ТРЦ», – заявив Савич.

Далі він звинувачує керівництво МВС у розправі над патріотами і допущенні втечі соратників Януковича.

«І саме тому система, під прикриттям «незаперечних доказів» від Арсена Авакова хоче зламати одного з найпринциповіших борців за вашу і нашу Свободу.

Як можна вірити людям, які дають Клюєвам втекти? Як вірити продажним ментам, які замість затримувати ригіоналівську шоблу починають саджати патріотів та активістів, які воюють за цю країну? Позавчора вони атакували Правий Сектор, вчора затримували ‪‎равлик‬ів, а сьогодні затримують активістів добровольців», – написав товариш Менсона.

Як відомо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці розкрили резонансне вбивство відомого журналіста Олега Бузини, та назвав імена затриманих. Це двоє киян: Медведько Андрій та Поліщук Денис