Ситуація на Запоріжжі! Надзвичайний опір ЗСУ: окупанти відступають? Накивають п’ятами в бік Росії – вже скоро!

Нещодавно в мережі поширилась інформація про те, що російські окупанти вийшли з міста Енергодар. Проте, ця інформація не зовсім відповідає дійсності. 

Як повідомляє, міський голова, зараз вони контролюють периметр міста та знаходяться на АЕС. Міська влада в існуючих обставинах організовує правопорядок життєзабезпечення та господарчу діяльність всіх служб Енергодара.

Минулої ночі у Енергодарі фіксували факти мародерства з боку російських військових.

“Там пограбували все, просто армія гопників. То за телефон вбили, то ноутбуки вкрали. Навіщо їм в полі ноутбук, взагалі не зрозуміло”, – каже він. 

Нагадаємо, що 2 березня мешканці міста Енергодар, що у Запорізькій області, вийшли на зустріч окупантам із прапорами України та готовністю не пустити ворога.

«Уже втретє Енергодар встає щільною стіною на в’їзді до міста, блокуючи вхід окупантам. Тисячі людей прийшли показати, що їх не потрібно рятувати. Що вони в своїй країні, на своїй землі. Що Енергодар – це Україна! Результати станом на зараз. Вже вкотре наполегливо рекомендовано непрошеним “гостям” не підходити до міста», – написав у Telegram міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Місцеві мешканці сказали, що окупанти хотіли поставити контрольно-пропускний пункт на дорозі між Енергодаром та Дніпровським поворотом, а вони сказали, що крайня точка наближення до міста – верхня дорога Дніпровського повороту. Згодом люди повернулися по домівках, але готові мобілізуватися знову. Водночас у мережі виклали відео, як місцеві жителі зустрічали російську військову техніку на шляху до АЕС, співаючи Гімн України, а ворог вдарив по них.

Раніше повідомлялось, що на вулицях Енергодара в Запорізькій області йшли запеклі бої між українськими захисниками та російськими окупантами. Мер закликав мешканців залишатися в себе вдома та не виходити на вулиці. Українські захисники ведуть бої з окупаційними військами РФ та диверсійно-розвідувальними групами. Потім окупанти підійшли до блокпосту, обстріляли його та мирне населення. 100 одиниць ворожої техніки тоді ж увійшли до міста.