ЗАЕС здають? Новий жест доброї волі – колони на Крим: все вже вирішено. Переможемо!

Засновниця “Ліги антитрасту” Агія Загребельська більш ніж впевнена, що чергового “жесту доброї волі” від агресорів слід очікувати на ЗАЕС.  Вона висловила 24 каналу думку, що ЗСУ створять такі умови для окупантів на Запоріжжі, що їм доведеться залишити й ці території.

Загребельська розповіла, що Росії рано чи пізно доведеться піти з ЗАЕС. Нині точаться активні бої на Кінбурнській косі, яка є надзвичайно важливою для росіян. Коли ЗСУ звільнять цю територію, російське угруповання на Запоріжжі залишиться без такого постачання.

Довго так вони не протримаються. А очікувати те, що Росія зробить там другий Чорнобиль не варто, бо ніхто у світі на це не погодиться. Ми бачили на прикладі зернових коридорів, як реагує світ на неприпустимі рішення, у приватних бесідах пояснюючи, якщо Росія на щось наважиться, то це буде її кінець,– зазначила засновниця “Ліги антитрасту”.

Нещодавно Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі обговорив у Стамбулі з російською делегацією на чолі з гендиректором “росатому” створення зони ядерної та фізичної безпеки навколо Запорізької АЕС.

“Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі зустрівся сьогодні в Стамбулі з російською делегацією на чолі з генеральним директором росатому Олексієм Ліхачовим для проведення консультацій щодо операційних аспектів, пов’язаних з безпекою на Запорізькій АЕС в Україні, а також щодо невідкладного створення зони ядерної та фізичної безпеки”, – йдеться у повідомленні.