Захарченко погрожує дати «по носі» Порошенку

 

Лідер бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко розкритикував заяву президента України Петра Порошенка, який сказав, що війна для України закінчиться, коли Крим і Донбас знову буде контролювати Київ. 

Про це Захарченко заявив журналістам у понеділок, передає новину «Преса України», передає Корупція.інфо

«Петре Олексійовичу, прийди і зроби, а якщо не можеш, не кажи. Хоче – нехай спробує, отримає по носі і піде», – зазначив ватажок терористів.

З подібними погрозами напередодні виступив так званий «міністр оборони ДНР» Володимир Кононов. Він заявив, що українським військовим «зламають хребет», якщо вони будуть звільняти Донецьку і Луганську області від окупантів.

«Нас намагаються втягнути в конфлікт. Але вони (військовослужбовці України) не розуміють однієї речі. Якщо це відбудеться, ми їм просто зламаємо хребет. Тим більше після параду Перемоги. Ви бачили, ми виставили лише по три танки з двох танкових батальйонів, було показано лише кілька взводів», — пояснив командувач терористів.

У той же час самопроголошені сепаратистами «республіки» Донбасу погодилися на автономію в складі незалежної України. Про це заявили віце-спікер Народної ради «ДНР» Денис Пушилін та представник «ЛНР» на переговорах контактної групи Владислав Дейнего.