Зайняли позиції! Поужний прорив ЗСУ – підняли прапор: повне звільнення. Перемога в Бахмуті!

Ворог концентрує у Бахмуті найбільшу кількість сил та засобів. Втім, ЗСУ тримають динамічну оборону міста.

Про це в інтервʼю розповів військовий оглядач Роман Бочкала. За його словами, українським військовим вдалося досягнути певних успіхів на Бахмутському напрямку.

Роман Бочкала пояснив, що зараз ЗСУ контролюють західну частину міста. 19 квітня вдалося повернути 2 вулиці, над якими був тимчасово втрачений контроль.

Взяти під повний контроль Бахмут до 9 травня окупантам не вдасться, – переконаний він.

На його думку, дуже добре, що росіяни сконцентрували свої сили на одному напрямку. Звісно, ворог намагається якось мотивувати вагнерівців та чмобіків для подальшого просування. Проте цього боятися не слід, бо всі вони швидко закінчаться.

Росіяни не завадять ЗСУ почати контрнаступ

Військовий оглядач зазначив, що Бахмут розташований досить далеко від потенційної локації контрнаступальних дій ЗСУ.

Нам вдалося локалізувати їхні наступальні дії в тій точці, яка для ЗСУ набуває стратегічного значення, – пояснив він.

За його словами, росіяни не отримають стратегічної переваги, якщо навіть їм вдасться взяти під контроль знищений Бахмут.

Втім, на жаль, у боротьбі за місто гинуть українські захисники.

“Разом з тим ця м’ясорубка дозволяє Україні суттєво мінусувати російське угрупування й демотивувати, бо кожен новий, хто стає в цю передню лінію серед окупантів, розуміє, що термін його життя дуже короткий”, – переконаний він.

Тож кінець росіян у Бахмуті близько.

Оборона міста-фортеці Бахмута зриває ключовий план кремля – дійти до адмінкордонів Луганської та Донецької областей

Це зазначив у своєму Twitter радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк

“Про головне. Оборона Бахмута має стратегічне значення в масштабах війни. Україна понад 9 місяців стримує наступальний потенціал росії. ЗСУ нищать найпрофесійніші підрозділи ворога та зривають ключовий план кремля – дійти до адмінкордонів Луганської та Донецької областей. Все інше – згодом”, – написав Михайло Подоляк.

Додамо: Роман Конон, лейтенант батальйону “Свобода” НГУ, в ефірі ЗМІ зазначив, що всі будинки у Бахмуті пошкоджені, деякі зруйновані до фундаменту

“Ми з батальйоном “Свобода” зараз перебуваємо на бойовому злагодженні, а хлопці з 4-ої бригади оперативного призначення “Рубіж” та інші підрозділи ЗСУ та Нацгвардії стоять на позиціях і нам розказують, що ситуація у Бахмуті дуже складна. Ворог насідає дуже сильно, він доруйновує місто, якого вже не існує у звичному для нас розумінні. Всі будівлі так чи інакше пошкоджені. Є будинки, що зруйновані до фундаменту. Противник намагається протиснутися та далі нав’язати свій “русскій мір”, – розказав лейтенант батальйону “Свобода” НГУ.

Роман Конон зауважив, що наші хлопці тримають позиції та міцно їх боронять, на жаль, цьому є ціна – життя наших бійців, за яких однозначно помстимося.

“Бахмут штурмується з липня 2022 року. За цей період російська армія втратила більш ніж 50 тисяч свого особового складу. Зазначу для порівняння, що приблизно таку чисельність має середня армія у Європі. Саме таку кількість людей поклали росіяни біля Бахмута, а місто продовжує бути українським. І зараз там точаться криваві та тяжкі бої, та все ж, місто не захоплене ворогом”, – підкреслив Конон.