Зайшли в Бахмут! З двох флангів – пекло в місті: солдат не стримався. Доля фронту!

Заяви російської сторони про захоплення населеного пункту Красна Гора поблизу Бахмута «не відповідають дійсності», заявив CNN речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

«Там тривають бої. Ми тримаємо це під контролем», – сказав він.

За його словами, Бахмут залишається центром основних атак Росії.

«На Бахмутському напрямку ворог здійснив 85 обстрілів. Бойових дій було 33. У районі міста Бахмут 25 обстрілів та 19 бойових дій», – сказав Череватий, додавши, що Україна має можливість постачати зброю, продовольство, техніку, медикаменти та евакуювати звідти поранених.

Раніше 13 лютого у Міноборони РФ заявили, що російські війська захопили населений пункт Красна Гора на Донеччині.
Бахмут продовжує залишатися головною гарячою точкою на фронті. Бої за місто, в яких з російської сторони значну роль відіграють найманці угруповання Євгена Пригожина, триває з липня 2022 року. Військові аналітики зазначали, що захоплення Бахмута має для Росії скоріше символічне значення, але не важливе зі стратегічної точки зору.
Донецький напрямок один з найгарячіших на фронті. Зараз точаться жорстокі бої за місто Бахмут і його околиці.

Про це розповів військовий ЗСУ, командир добровольчого підрозділу “Хартія” Всеволод Кожемяко. Він повідомив, що тривають бої на флангах, але ситуація досить контрольована.

За словами військового, на Бахмутському напрямку зосереджена велика кількість українських військ, підрозділи воюють за кожен клаптик бахмутської землі. Ворог зазнає великих втрат.

Детально про ситуацію місті
Росіяни намагаються створити ситуацію напівоточення навколо Бахмута. Наступають з різних флангів: з півночі та з півдня. Важкі бої йдуть в районі Соледара, Красної Гори, Підгородного. В передмістях Бахмута точаться вуличні бої.

Ворог намагається просуватися, але це не завжди йому вдається. Основна ситуація зараз розгортається на флангах, повідомив боєць.

Ворог обстрілює трасу, яка веде до Бахмута. Є певні побоювання, але поки що ситуація доволі контрольована, – повідомив Кожемяко.

У січні пресслужба засновника «ПВК Вагнера» Пригожина заявила «про повне звільнення» Соледара – невеликого міста, розташованого за 20 кілометрів від Бахмута. Пізніше інформацію про захоплення міста військами РФ підтвердили в Генштабі ЗСУ.
Військовослужбовець Збройних сил України Олександр Войтко повідомив, що всі спроби російської армії оточити Бахмут на Донеччині – марні.

Про це він розповів в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“У Бахмуті дуже складна ситуація. Ворог зміг зачепитися за приватний сектор. Там тривають бої. Проте хочу наголосити, що росіянам не вдається і найближчим часом не вдасться оточити Бахмут. Наші підрозділи тримаються і чудово виконують свою роботу. Ворог зазнає великих втрат в боях за Бахмут”, – наголосив він.

Войтко також підкреслив, що ЗСУ продовжить знищувати “вагнерівців”, регулярний особовий склад армії РФ і мобілізованих – всіх, хто прийшов зі зброєю проти України.

Україну може очікувати найгарячіша декада. До такої думки схиляються військові експерти, аналізуючи поточну ситуацію у війні Росії проти України.

“До 24 лютого буде зростати напруження по всій лінії фронта, але йдеться не про наступ, а про саме про напруження: кількість обстрілів, імітацію наступальних та штурмових дій, – каже військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. – Наступальні дії російські окупанти на сьогоднішній день можуть повноцінно реалізовувати тільки на донецькому плацдармі”.

За словами Коваленка, повноцінно – це також умовно.

“Виключно на трьох локаціях – Бахмутський плацдарм, в напрямку Авдіївки та Вугледару. До речі, біля Вугледару основний свій потенціал вони вже втратили. Біля Авдіївки – 50 на 50. Біля Бахмута вони можуть сконцентрувати основний свій удар та будуть збільшувати тиск”, – каже Коваленко.

До цього експерт додає, що апогеєм може стати саме 24 лютого.