ЗАЙШЛИ З ТИЛУ! Міста в оточенні – українцям повідомили: коридору не буде. Помста за Іловайськ!

Наступ ЗСУ під Кремінною Луганської області дозволить розірвати логістику російських загарбників. Після цього буде можливість зайти у тил Бахмута.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Останнім часом бої у напрямку Куп’янська та Лимана посилилися. Українські військові у коментарі виданню розповіли, що за останні тижні солдати російської армії активізували штурми. Сам же ворог неодноразово заявляв про просування у цьому регіоні. Проте аналітики зазначають, що успіхи армії РФ були незначними.

Також зазначимо, що бійці української армії зазначають, що окупанти можуть випустити у два-три рази більше снарядів вдень, ніж Сили оборони. Також, за словами командирів ЗСУ, окупанти кидають на штурми так звані загони “Z”, які складаються здебільшого з в’язнів. У другій лінії окопів сидять чеченські війська, які є своєрідними загороджувальними загонами, що розстрілюють тих, хто відступає.

Видання зазначає, що якщо українським силам вдасться утримати позиції у напрямку Кремінної і просунутися – це дасть шанс для більшого наступу аж до Бахмута.

“Навпаки, якщо українці зможуть утримати свої позиції та зрештою просунутися в напрямку Кремінної, вони можуть розірвати важливу логістичну лінію Росії та спробувати обігнути тил Бахмута, кажуть українські командири”, – йдеться у матеріалі.

Зазначимо також, що сили оборони України тримають ініціативу на Бахмутському напрямку й тиснуть на російську армію.

Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

“Сили оборони тримають ініціативу, тиснуть на ворога. Ворог відчайдушно чинить опір. 567 разів за цю добу він завдавав ударів усіма видами й калібрами артилерії по наших позиціях. Здійснив один авіаналіт, 8 бойових зіткнень сталося на цьому напрямку. 89 окупантів знищено, 133 — поранено, двоє потрапили в полон. Також знищено 2 самохідні артилерійські установки “Гвоздики”, 4 польові склади боєприпасів, 3 безпілотні апарати та один дрон-камікадзе “Ланцет”, — сказав він.

За словами Череватого, на цьому напрямку росіяни через понесені втрати постійно потребують проведення ротації, підтягують сили.

“Підтягують із боєздатних — це насамперед десантні підрозділи й мотострілецькі підрозділи регулярної армії, які становлять реальну силу. Через брак особового складу — скажімо, підтримувальні сили — це бойовий армійський резерв “Барс”, територіальні війська і також ПВК. Вони набагато менші, ніж “Вагнер” — “Ветерани” і деякі інші зараз нові з’явилися, ми ще розбираємося з ними”, — зазначив Череватий.

Зі свого боку, українські війська також посилюють певні ділянки фронту та намагаються прорвати оборону там, де армія РФ найслабша.

Череватий упевнений, що Бахмут увійде в історію розв’язаної Кремлем війни як переломна точка.

“Саме тут було показано, що це ніяка не друга армія світу, що вона зазнає просто величезних втрат, які не можна порівняти з будь-якою більш-менш сучасною армією в XXI столітті, та навіть і в XX-му, тому що за районний центр ніхто 20-23 тисячі летальних жертв не клав. Що в неї найбільші проблеми з особовим складом, тому замість регулярних військ на Бахмут і було виставлено, по суті, приватну армію “Вагнер”, яку розбили ущент, й вона втекла, здійнявши заколот у самій Росії. Це все ж таки історичні події, це ми ще просто не розуміємо. І це все навколо одного невеликого районного центру”, — сказав спікер.

На його думку, росіяни кидають на Бахмут усе нові сили, тому що для них ганебним буде втратити цей населений пункт.