Заклик до геноциду! Пропагандиста викрили – підозру оголошено. Час розплати настав!

Офіс генпрокурора повідомив про підозру російському пропагандисту, відомому як автор плакату про три сорти українців, Тимофію Сергійцеву, за публічні заклики до геноциду українського народу. 

За інформацією слідства, Сергійцев підозрюється у скоєнні публічних закликів до геноциду, дій з насильницької зміни та повалення конституційного ладу, а також посягання на територіальну цілісність та недоторканність України. 

Його стаття була опублікова 3 квітня на сайті російського видання «РИА Новости».

Саме там йшлося про знищення частини українців. За його словами, на території України просто необхідно створити такі умови, які б призвели до часткового знищення українського народу, ліквідувати державність України та й взагалі позбавити нашу державу назви Україна. 

До того ж, кремлівський пропагандист наголошує на необхідності приєднання майже всієї території України, окрім 5 західних областей, до складу РФ із поширенням на неї дії чинного російського законодавства. 

Водночас у цій статті підозрюваний закликає судити всіх українців без вийнятку за їхню патріотичну позицію.

Також у статті описується чим пропагандисти хочуть займатися після війни.

Серед іншого – “ліквідація” ЗСУ, формування своїх органів влади та міліції, “інсталяція” російського інформаційного простору, вилучення підручників історії, масові слідчі дії, люстрація минулої влади, встановлення своїх пам’яток, а також “включення комплексу антифашистських та денацифікаційних норм до конституції нових народних республік”.

Росіяни хотіли б створити органи денацифікації на 25 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Службою безпеки України.