Залужний віддав наказ! Рішення Генштабу – фронт змінився: окупантам не вижити! Переможний ранок!

Розпочався 453-й день російської повномаштабної військової агресії проти України.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Протягом доби 21 травня противник завдав 6 ракетних та 52 авіаційних ударів, 65 атак MLRS. В результаті атак зруйновано та пошкоджено приватне житло та іншу цивільну структуру. Для удару по українських містах Лиман, Слов’янськ та Костянтинівка противник знову застосував системи ППО С-300, які не є високоточною зброєю. Це ще раз підкреслює тактику терору, яку обирає використовувати російська федерація.

Ймовірність ракетних та авіаційних ударів по Україні залишається дуже високою.

На фоні значних жертв російське військове керівництво вирішило скоротити термін навчання завербованих засуджених, базовий табір яких розгорнутий у Старобільському районі (Луганська область) до 10 днів. Раніше в табір з в’язниць Росії привезли близько 1000 новобранців. Тренування планували тривати протягом чотирьох тижнів.

Також, протягом доби 21 травня Повітряні сили України завдали 14 авіаційних ударів по зосередженням військ і військової техніки, а також 7 авіаційних ударів по зенітно-ракетним системам противника.

Перехоплено 3 розвідувальні БПЛА різних типів, а також 5 бойових БПЛА противника.

Українські ракетно-артилерійські війська уразили 5 мысць зосередження військ, 2 склади боєприпасів, 3 артилерійські підрозділи на своїх вогневих позиціях, 2 командних пости, 1 станцію електронної бойових дій, 1 зенітної ракетної системи.

Додамо, що основні зусилля противник продовжує зосереджувати на напрямку Куп’янська, Лимана, Бахмута, Авдіївці, Мар’їнки. Протягом доби 21 травня на вищезазначених ділянках прифронтової відбулось 37 бойових зіткнень. Бахмут і Мар’їнка в епіцентрі бойових дій.

Напрямок Сіверщини та Слобожанщини: противник продовжує підтримувати військову присутність у районах Росії, що межує з Україною. На окремих ділянках державного кордону задіяні ворожі диверсійно-розвідувальні групи

Куп’янський напрямок: противник продовжує намагатися покращити свою тактичну ситуацію. Протягом доби 21 травня ворог провів невдалі наступальні операції в околицях Масютівки.

Лиманський напрямок: Протягом доби 21 травня ворог провів наступальні операції у напрямку Івано-Дар’ївки, без успіху

Напрямок Бахмута: ворог продовжує наступальні операції. Бої за місто Бахмут продовжуються. Протягом доби 21 травня противник зробив невдалі спроби повернути втрачений майданчик на південь від селища Іванівське. Крім того, противник провів наступальні операції в напрямку Григорівки, без успіху.

Напрямок Авдіївки: противник провів невдалий наступ у бік Авдіївки та Первомайського. Протягом доби 21 травня окупанти завдали авіаудару по околицях Авдіївки.

Напрямок Мар’їнки: Сили оборони України продовжують відбивати атаки противника в околицях Мар’їнки. Ворог завдав авіаудари поблизу Мар’їнки та околиць Новомихайлівки. Водночас ворогом обстріляли Георгіївку та Новомихайлівку (Донецька область).

Шахтарський напрямок: противник не проводив жодних наступальних операцій. Водночас російські сили використали літаки для удару біля Водяного, Вугледара, Пречистівки, Золотої Ниви та Великої Новосілки. Окупанти обстріляли з артилерії населені пункти Водяне та Вугледар.

Запорізький та херсонський напрямки: противник тримається на обороні. Окупанти не припиняють свою тактику знищення інфраструктури населених пунктів поблизу лінії активних бойових дій.

Підтримуйте ЗСУ! Об’єднавшись, ми будемо переможними!

Слава Україні!