“Залишилося вмовити”. У Зеленського шокували – готові говорити. Гучна заява: дає нагоду реалізувати

Наступного тижня Україна поїде з планом дій шодо досягнення миру на Донбасі до Берліна. Росія вже заявляє, що цей план порушує Мінські домовленості. Чи можна розраховувати на успіх, розповів радник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі каналу “Україна 24”.

“Росія заявляє це заздалегідь, про всяк випадок. Насправді під час перемовин політичних радників Німеччина, Франція підтримали наш план і сказали, що він взагалі цілком відповідає реалізації Мінських домовленостей і дає нагоду їх реалізувати. Залишилося вмовити Росію, як то кажуть”, — сказав він.

Арестович зазначив, що є свідчення готовності Росії до обговорення.

“Але якщо домовилися про зустріч, то мабуть це означає, що і Росія готова розглядати його. Більше того, вона розглядала його на загальному засіданні та на засіданні політичних підгруп. Це означає, що вони готові говорити. А оце “не відповідає” і так далі – це звичайна риторика, яку ми чуємо багато років поспіль. Тим не менше, багато що зроблено і багато що буде зроблено. У мене є стриманий оптимізм щодо цього”, — сказав він.

Нагадаємо, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Україна підготувала “План спільних кроків” для Тристоронньої контактної групи, який містить пропозицію про повне припинення конфлікту та демілітаризацію ОРДЛО, щоб створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.