Запорізький нардеп записав передноворічний ролик про один народ – російські пропагандисти у захваті

Російські і проросійські ЗМІ активно поширюють ролик нардепа Євгена Балицького, що з’явився в youtube вчора, 28 грудня

Про це повідомляє Корупція.Інфо

Народний депутат від "Опозиційного блоку " Євген Балицький записав відеозверення на підтримку зареєстрованого ним законопроекту "Про забезпечення державної підтримки заходів з розвитку, популяризації та захисту російської мови, інших мов національних меншин в Україні". У зверненні він говорить про утискання російської мови в Україні, а також заявляє (мовою оригіналу): "Русские и украинцы всегда будут братським народом".

Ролик уже старанно розкручують у російських в проросійських ЗМІ і пабликах у соцмережах. Про нього згадують Вісти, транслює канал "Новоросія", пишуть "РИА Новости".

Останні, зокрема, зазначають, що заяву Балицького щодо необхідності захисту російської мовив Україні підтримала депутат від Опоблоку Тетяна Бахтєєва та позафракційний Яков Безбах. Варто зазначити, що обидва фігурують у листуванні Владислава Суркова як ті, що активно висловлювалися на підтримку регіональних автономістських проектів. Безбах, зокрема, на підтримку спец статусу для Запоріжжя.

Нагадаємо, вчора, 28 грудня, нардеп Євген Балицький зареєстрував в Раді законопроект "Про забезпечення державної підтримки заходів з розвитку, популяризації та захисту російської мови, інших мов національних меншин в Україні", в якому пропонує популяризувати російську мову на державні кошти.