Заборонили зброю, але дозволили п’янки: Депутати визначилися, з чим можна заходити в ВР

У Верховній раді розповіли, що закон про заборону на пронесення зброї в будівлю парламенту прийнятий не в тому вигляді, як це спочатку пропонувалося. У ньому були пункти, які не стосуються зброї, передає Корупція.Інфо

Секретар Комітету з нацбезпеки і нардеп БПП Іван Винник заявив, що пропонувалося заборонити приносити в Раду «отруйні і сильнодіючі речовини», під які підпадали міцні алкогольні напої. Однак цей пункт був виключений, депутати зможуть проносити на територію держорганів в тому числі горілку і віскі.

Популярне: Скандал у Верховній Раді: Луценко заявила, що Україна повинна визнати Путіна легітимним президентом

«Так, їх поки що можна буде проносити в парламент», – сказав Винник.

А заступник голови Комітету ВР з питань регламенту Володимир Арешонков розповів журналістам, що спочатку пропонувалося ще кілька заходів. Зокрема, була відхилена ініціатива по установці загороджувального скла, щоб з ложі преси на депутатів не падали камери і особисті предмети журналістів. Також пропонувалося обмеження роботи представників ЗМІ «спеціальними місцями». Ці заходи будуть вжиті пізніше.

Також депутатам пропонували заборонити появу на території держорганів з особистою охороною, однак і ця пропозиція була відхилена.