“Запросимо шаманів з Папуа – Нової Гвінеї?”: Богомолець розповіла чого чекати українцям від медичної реформи

Не так давно була прийнята медична реформа, передає Корупція.Інфо

Популярне: Не пам’ятає, що сталось: З’явилось фото жінки, яка стала випадковою жертвою замаху на Мосійчука

Вже ось як два тижня політики та українці обговорють прийняття медичної реформи. Політикани вважають це успіхом, а от прості українці не розуміють, як при теперішніх зарплатах оплачувати медичні послуги.

Колишній кандидат в президенти та лікар Ольга Богомолець різко прокоментувала медичну реформу, та пояснила, чого чекати Україні та українцям.

Українській "медреформи" дуже зраділи за кордоном: Польща почала переманювати українських лікарів до себе

Польща, після зроблених помилок при проведенні своєї медичної реформи, за дуже короткий час втратила велику кількість традицій своїх лікарів – найбільш досвідчені й кваліфіковані з них виїхали в Західну Європу, США, країн Близького Сходу.

Тому поляки прекрасно розуміють, що очікує Україну після прийняття "медреформи" – лікарні будуть закриватися, а українські лікарі масово виїжджати за кордон, де їх уже чекають.

І поляки вирішили реагувати швидко, запропонувавши українським лікарям спрощені умови працевлаштування, щоб не втратити унікальну можливість вирішити свою проблему гострого дефіциту кадрів за рахунок хороших фахівців з України.

Так, польський уряд вустами представника МОЗ Мілени Кружевськоі недавно оголосив про готовність їхньої країни спростити для українських лікарів умови працевлаштування. Буде скасовано обов'язкове в таких випадках підтвердження медичного диплома. Приїжджай – і працюй.

За останній рік з України виїхало 66 000 медиків. Тепер поїде ще більше. Через цей шлях пройшли багато країн Східної Європи, які починали робити реформи не подбавши про людський потенціал і дуже скоро опинилися перед фактом, що лікувати громадян стало нікому.

Але, по їхньому щастю, поруч є Україна, наполегливо наступила на ті ж граблі, і тепер свій дефіцит лікарів вони поповнять за наш рахунок. За чий рахунок потім поповнимо дефіцит лікарів ми? Запросимо шаманів з Папуа – Нової Гвінеї?