Запросто виявить ракетні комплекси ворога: Наші бійці “осідлали” нову унікальну техніку

В Україні успішно здійснили держвипробування контрбатарейного радару 1Л220УК, і запорізьке КП "НВК "Іскра" готове до серійного виробництва комплексу для забезпечення Збройних сил України.

Контрбатарейний радар, який було розроблено підприємством, успішно завершив польовий етап державних випробувань.

Випробування допомогли підтвердити тактико-технічні характеристики техніки, який значно перевищує за ними контрбатарейні радари, що нині перебувають на озброєнні ЗСУ.

Випробування здійснювали на одному з полігонів Збройних сил України.

"Контрбатарейний радар призначено для розвідки позицій артилерії противника. Завдяки потужній радіолокаційній станції, яка працює у мікрохвильовому діапазоні, радар "бачить" снаряди, а потужна цифрова система "будує" траєкторії їхніх польотів.

Це допомагає визначити на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони й тактичних ракет", – уточнили в "Укроборонпромі".

Зазначається, що потужність цифрової фазованої активної решітки 1Л220УК дає можливість розмістити контбатарейний радар за декілька десятків кілометрів від позиції противника та спостерігати за полем бою у секторі до 180 градусів.

Використання контрбатарейних радарів є важливим елементом ведення сучасної війни, що дає змогу в рази підвищити ефективність ведення бойових дій та за мінімальний час знищувати ворожу артилерію.

Також додається, що українські захисники визначатимуть на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет.

Це стало можливим завдяки контрбатарейному радару, який успішно пройшов польові випробування.

Окрім цього, варто додати, що нещодавно в Україні почали найважливіше випробування щодо крилатих ракет.

Вона здатна стріляти більше, ніж на 1000 кілометрів, та нести бойове навантаження у 150 кілограмів.

За радянських часів це було 80 кілограмів. Ми отримали можливість знищити будь-який корабель в радіусі 300 кілометрів, який наважиться наблизитися й атакувати нас. Цю ракету не витримає корабель малого і середнього класу.