Заступник головного антикорупціонера Ситника обізвав журналістку “скотиною”


Заступник голови Антикорупційного Бюро України Анатолій Новак обізвав журналістку програми "Наші Гроші" Алісу Юрченко, члена Ради громадського контролю "скотиною"

Про це йдеться у зверненні Ради громадскього контролю до керівника Антикорупційного бюро, оприлюдненому у "Фейсбуці", передає  Корупція Інфо

"Антикорупційне Бюро поповнилося і справжнім "амом", людиною з низькими моральними якостями, яка отримала посаду вашого заступника із оперативно-розшукової діяльності. Це – екс-працівник спецпідрозділу "Альфа" Служби Безпеки України Анатолій Новак, який дозволив собі зухвало обізвати журналістку Алісу Юрченко, члена Ради громконтролю та члена однієї з конкурсних комісій", – йдеться у заяві Ради громконтролю НАБУ.

Як зазначається, за результатами співбесіди із кандидатами на посаду начальника відділу по роботі зі свідками та заявниками Управління по роботі з громадськістю Юрченко виступила проти призначення протеже Новака – Олексія Хижняка, в результаті чого незабаром Новак обізвав дівчину "скотиною" прямо в обличчя.

У зв`язку з цим, Рада вимагає від голови Антикорупційного бюро Артема Ситника, аби Новак "публічно вибачився перед Алісою Юрченко" та притяг Новака до дисциплінарної відповідальності.

Також у Ситника вимагають притягти до дисциплінарної відповідальності співробітника органу, який відкрито називає себе "хазяїном" Бюро.

"Під час нашого нещодавнього засідання у приміщенні Бюро, що є режимним об’єктом, ми перестріли певну особу, яка вимагала від членів Громради представитися. На наше зворотне прохання назвати своє ПІБ та посаду ця особа відмовилася представлятися, у буквальному сенсі втікала від представників Ради, які намагалися її ідентифікувати, грубіянила та називала себе "хазяїном" антикорупційного органу, "який не зобов’язаний представлятися", – йдеться в заяві Ради.

Члени громадського органу також вказали на кругову поруку у відомстві.

"Відсутність вашої публічної реакції на звернення та невиконання вимог Ради громадського контролю теж називатиметься круговою порукою, пане Артеме", – заявили у Раді.