Затримали екс-гендиректора «Кіровгеології», який крав для Ставицького

Органами столичної прокуратури у взаємодії зі слідчим та оперативним управлінням податкової міліції Печерського району в ніч на 22 вересня у Києві затримано колишнього генерального директора державного підприємства «Кіровгеологія».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, передає Корупція Інфо.

Екс-посадовець підозрюється в організації корупційної схеми, що призвела до розтрати упродовж 2012-2014 років 18 мільйонів гривень державних коштів, які перераховувались на рахунки підприємств із ознаками «фіктивності» за нібито виконання проектних робіт для надрокористувачів. Водночас фактично роботи проводились фахівцями КП «Кіровгеологія».

Також органом слідства встановлено, що замовником виконання робіт зі створення геолого–тематичної продукції виступало Держгеонадра в особі її голови Єдуарда Ставицького.

Колишньому гендиректору повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

«На даний час на розгляді у Печерському райсуді столиці перебувають клопотання Київської місцевої прокуратури №6 про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про арешт його майна», – повідомили в прокуратурі.