Зеленський, це розгромище! Екстрена доповідь: ГОРИ ТІЛ І ТЕХНІКИ – весь штаб аплодує стоячи!

Українські війська провели успішну операцію проти російських сил під час спроби останніх штурмувати позиції Збройних Сил України біля Авдіївки, в районі села Тоненьке. На фотографіях, розповсюджених у соціальних мережах, видно наслідки невдалого російського нападу, зокрема розкидану по обох сторонах дороги бронетехніку.

За даними відкритих джерел, було знищено десятки одиниць російської техніки. Військові аналітики зазначили, що бойовики зазнали великих втрат під час бою з військами 25-ї Січеславської десантно-штурмової бригади. На фотографіях було виявлено 36 підбитих танків та 12 БМП. Український боєць, відомий під псевдонімом Kriegsforscher, у своєму Twitter розповів деталі бою, підкреслюючи провал російських сил під час спроби прориву.

«Це найбільша кількість броні, використана за один наступ з початку війни. Було знищено 12 танків та 8 БМП. Чисте божевілля. Росіяни використали 6-й танковий полк 90-ї танкової дивізії. Справа в тому, що, за доктриною, елементи таких дивізій повинні розвивати успіх після того, як механізованим частинам вдасться прорвати позиції противника. Але вони пішли в наступ, не досягнувши прорив.», — підкреслює український військовий.

Водночас командир другого штурмового батальйону Третьої окремої штурмової бригади Дмитро Кухарчук повідомив, що Авдіївський напрямок залишається основним для наступу російських окупаційних військ, там залучено кілька дивізій ворога.

«На цьому напрямку противник зосереджує не одну і не дві бригади, а саме армію, яка складається з декількох дивізій», – сказав він.

За словами Кухарчука, хоч просування противника зараз і вдалося стабілізувати, це не означає, що його зупинено повністю.

«Якщо ми говоримо про просування ворога по територіях, то вони мають певний успіх. Якщо про співвідношення втрат до кількості взятих територій, то це не співвідноситься ні з військовою наукою, ні зі здоровим глуздом», – розповів військовий.

Від початку Авдіївської кампанії Росія втратила на цьому напрямку понад 10 000 особового складу, додав Кухарчук.

Попри великі втрати російська окупаційна армія намагається прорватися до Семенівки, яка розташована на захід від Авдіївки Донецької області. Наразі їм це не вдається.

Російські війська намагаються зробити все для свого певного успіху, але ситуація контрольована ЗСУ і захисники зайняли вигідніші позиції. Так, загарбники тиснуть на усіх смугах відповідальності третьої штурмової бригади, застосовують нічні дрони, FPV-дрони, велику кількість артилерії. Водночас ситуація зараз є повністю контрольованою Збройними силами України.

Водночас, росіяни мають можливість проводити заміну на нові підрозділи. Втім, навіть попри це Силам оборони вдалося змусити ворога втратити наступальний потенціал.

«Ця можливість – використовувати власні ресурси, наявність власних ресурсів, особового складу й техніки створює умови, за яких ворогові вдається досі втілювати спроби й намагання щодо просування вперед. Переважно в районі населеного пункту Семенівка», – сказав Максим Жорін.

Як відомо, зараз у росіян, очевидно, сконцентрована увага в районі населеного пункту Семенівка. Вони намагаються туди увірватися, намагаються десь намацати слабке місце в нашій обороні. Проте на цей час успіху вони не мають. Також вони не забувають щодня пробувати штурмувати Бердичі.