Зеленський доручив уряду! Масштабна програма будівництва житла – кілька етапів. Справжня модернізація!

Президент Володимир Зеленський доручив уряду забезпечити житлом усіх українців, які втратили житло внаслідок війни, а також усіх, хто захищає державу на фронті та працює в інтересах суспільства. Про це Зеленський заявив під час відеозвернення.

Президент зазначив, що минулого року ставив Кабінету Міністрів завдання зробити все, щоб цьогоріч можна було забезпечити житлом усіх ветеранів війни, які стояли в черзі. Він додав, що далі планувалося забезпечення житлом усіх українських військових. Зараз, за його словами, минулорічне завдання фактично розширюється на масштаб усієї держави та деталізується так, щоб відбулася справжня модернізація українських міст і громад у поєднанні з програмою енергомодернізації житла.

Як результат буде кілька етапів. Я поставив сьогодні завдання, щоб на першому етапі були забезпечені тимчасовим житлом усі наші переселенці – ті, чий дім зруйнований війною. Тимчасовим, поки не відновимо їхнє житло або, поки люди не отримають компенсацію квадратними метрами чи грошима. На другому етапі відновлюємо те, що окупанти намагалися знищити – усі міста, усі громади, які постраждали. На третьому етапі забезпечуємо житлом усіх тих, хто захищав чи захищає зараз нашу державу, хто працював чи працює в інтересах суспільства, а власного житла так і не має, – зазначив Зеленський.

Український президент наголосив, що зараз – “історичний момент”, який назавжди вирішить багато застарілих проблем українського середовища. За словами президента, під час відбудови міст, українська влада ставить перед собою такі завдання:

  • якісне міське планування там, де його не було
  • врахування реальних транспортних потоків
  • енергозбереження, екологічність матеріалів та інклюзивність нових приміщень.