Зеленський в шоці! Взяли на посаду – сталося немислиме: повний бардак. Вся країна на ногах

Журналіст Юрій Бутусов після зустрічі в Міноборони України прийняв пропозицію міністра Андрія Тарана стати його позаштатним радником на два місяці. Про це повідомив журналіст на своїй сторінці у Facebook.

“Я прийняв рішення за результатами бесіди прийняти пропозицію стати позаштатним радником міністра оборони терміном на два місяці. Тепер чекаю відповіді від Міноборони”.

За словами Бутусова, йому запропонували на вибір кілька посад у відомстві:

– начальник управління нормативно-методичного забезпечення та моніторингу нерухомості і земель Міноборони,

– начальник одного з управлінь в департаменті військово-технічної політики,

– начальник директорату інформаційної політики,

– позаштатний радник міністра оборони на громадських засадах для висвітлення проблем некомпетентності та корупції в структурах МО і ВСУ.

Журналіст зазначив, що буде радником “без зарплати, без кабінету, без якихось повноважень”. І додав, що залишається журналістом.

Нагадаємо, 8 грудня Міністерство оборони запропонувало роботу журналісту Юрію Бутусову, який критикує роботу відомства.

“Міністерство оборони пропонує Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага”.

У Міноборони додали, що “для активного громадянина” як Бутусов завжди є “можливість переходу від теорії до практики, від позиції стороннього ментора до посадовця, готового на практиці довести вартість своїх знань і слів”.

Журналіста у міністерстві назвали “одним з найбезкомпромісніших експертів” щодо роботи МОУ, але додали, що “критична налаштованість не виключає співпраці”.

Того ж дня Бутусов заявив, що згоден працювати в Міністерстві оборони, чекає зустрічі з міністром чи президентом і має програму дій.

9 грудня пізно увечері Міноборони опублікувало заяву, в якій запросило Бутусова на співбесіду і обіцяло пояснити різницю “різницю між Міноборони та Генштабом”.

Пізніше у відомстві заявили, що кадрові служби поспілкувалися з Бутусовим, але нібито не знайшли вакансій для нього, які б влаштували усіх.

У міністерстві заявили: “Порядок призначення на посади не передбачає винятків ані для людей, які вважають, що міністр оборони може призначати “міністра оборони”, ані для авторів чудесних “програм”, в яких поради космічного масштабу межують з космічного масштабу некомпетентністю, ані для людей з “комплексом Наполеона”.

До того ж, журналіст раніше одним з перших повідомив про провал операції СБУ із затримання “вагнерівців”, яких у підсумку Білорусь видворила в Росію. Також його викликали на допит у справі Іловайської трагедії.