Зеленський зробив це: питання стояли на місці десятиліттями. Минула влада не спромоглася: цілих 24 закони

Під час п’ятої сесії Верховної Ради народні депутати ухвалили багато важливих законопроєктів, розв’язавши цілу низку “проблем з бородою”.

Про це в програмі “На самом деле” телеканалу “Дом” розповів народний депутат (фракція “Слуга народу”), голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

“Якщо говорити про ті напрями, за які відповідаю я, — це публічні фінанси, — то ми розв’язали цілу низку “проблем з бородою”, тобто проблем, які в країні накопичувалися десятиліттями… Ми в комітеті ухвалили 24 закони. Це досить хороший показник. Але передусім має йтися про якість ухвалених рішень. Але й кількість, і якість свідчить про те, що нам можна поставити тверду четвірку”, — сказав Гетманцев.

Як приклад він навів проблему з “євробляхерами” (власники автомобілів на єврономерах). Він зазначив, що цьому питанню вже 5-7 років, і його “на жаль, попередня влада не змогла розв’язати”.

“Або візьмемо питання валютних позичальників. Понад десять років люди страждають, і у людей немає ніякого виходу з ситуації. Ми знайшли вихід і ухвалили відповідний закон”, — додав він.

Крім того, ухвалений закон про податкову амністію.

“Вперше за всю історію незалежності ми проводимо амністію, даємо можливість людям “вийти в білу”, легалізувати свої доходи, отримані з ухиленням від оподаткування”, — нагадав парламентарій.

Також упродовж п’ятої сесії відбувся запуск ринку землі в Україні, ухвалено важливі закони щодо судової реформи.

А також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.