Землетрус в Непалі: знищені сотні будинків, загинуло 1,5 тисячі людей (ВІДЕО)

Найпотужніші підземні поштовхи знищили сотні будинків і принесли горе в тисячі сімей.

Найсильніший за останні 80 років землетрус в Непалі, за даними місцевих ЗМІ, забрав життя більше 1,5 тисячі осіб. Ще близько 1,7 тисячі людей були поранені.

Підземні поштовхи знищили сотні будинків, з під яких продовжують діставати тіла загиблих.

Уряд Непалу оголосив режим надзвичайного стану в регіонах країни, постраждалих від землетрусу. Крім того, влада Непалу закликала світову спільноту надати допомогу в ліквідації наслідків природного катаклізму.
ЄС і США вже відреагували на це прохання і готові допомогти Непалу впоратися з трагедією.

"Це гуманітарна надзвичайна ситуація, що вимагає міжнародної скоординованої допомоги, яку ЄС готовий надати. Ми будемо вивчати способи, як допомогти Непалу впоратися з руйнуваннями, як допомогти жителям. Також ми розглядаємо можливість надання Непалу бюджетних коштів", – йдеться в спільній заяві зовнішньополітичної служби ЄС і Єврокомісії.

У документі також наголошується, що аварійний координаційний центр реагування Єврокомісії уважно стежить за ситуацією, а гуманітарні експерти відправляються зараз в кризові райони.

"Ми глибоко засмучені руйнуваннями і загибеллю людей. Повний масштаб втрат і збитків досі не відомий, але звіти показують, що він буде великим. Наші серця зараз з народами Непалу та Індії, з сім'ями постраждалих у цій трагедії", – підкреслюється в заяві.

Сполучені Штати направлять в Непал команду рятувальників для надання допомоги в ліквідації наслідків сильного землетрусу, що призвів до загибелі більше тисячі осіб, повідомило Агентство міжнародного розвитку (АМР) США.

Воно також зазначило, що американська адміністрація виділить 1 млн доларів на надання допомоги Непалу. Кошти підуть "на задоволення надзвичайних потреб" постраждалих від стихійного лиха, уточнило АМР. Воно запевнило, що стежить за ситуацією в регіоні і готово зробити додаткові кроки, щоб допомогти Непалу подолати наслідки трагедії.

Нагадаємо, в Індійському метеорологічному департаменті зареєстрували два потужні підземні поштовхи. Перший (магнітудою 7,9) стався о 11:41 за місцевим часом з епіцентром в 80 км на північний захід від столиці Непалу, міста Катманду. Другий (магнітудою 6,6) – о 12:15 за місцевим часом. Осередок стихії залягав на глибині 10 км.

 

 

Джерело: Корупція.Інфо