Жах в Севастополі! Повний розгром флоту – кораблі під ударом: нові цілі. Переможемо!

Саме Збройні сили України поклали історичний початок використанню такого виду зброї, як морські дрони. Наразі йдеться про виробництво десятків морських безпілотників із різними функціями для українських військових. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив заступник начальника Генерального штабу ЗСУ (2006-2010 рр.), генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Важливо те, що морські дрони вже з’явилися в Україні та проявили себе.

“Вони проявили себе ось у тих обставинах, які склалися в Севастополі. Наслідками цього є не тільки пошкодження кораблів і нового флагмана “Адмірала Макарова” і низки інших кораблів, а й те, що шляхом такого впливу зараз не чергують кораблі Чорноморського флоту, носії “Калібру””, — сказав Романенко.

Фактично найбільш відчутних ударів завдавали саме морські безпілотні апарати.

“Це дається взнаки і надалі, і угруповання кораблів Чорноморського флоту було змушене піти в Новоросійськ, в інший порт, ховатися за Кримським півостровом тощо, що дуже важливо для забезпечення нашої економічної морської діяльності з портів. Мається на увазі не тільки постачання аграрної продукції, а в принципі розв’язання цього питання. І взагалі безпрецедентний підхід, що для продовження участі РФ у забезпеченні аграрного постачання українського аграрного сектору у світі Путін посилався на те, щоб, ну, фактично просив в України, щоб вона не застосовувала зброю щодо Чорноморського флоту. З цієї зброї, з урахуванням того, в якому стані і які можливості ВМС України. Це якраз і насамперед були безпілотні апарати морські, які ми побачили в дії в Севастополі”, — каже Романенко.

В рф розуміють, що у нас є вже такий потенціал, і що ми будемо нарощувати ці дії.