Жахливий випадок: на Рівненщині 16 першокласників потрапили до лікарні, а все через…

У Рівненській області в селищі Зарічне в одній зі шкіл масово отруїлись першокласники, передає Корупція.Інфо

Популярне: “Краще б він мовчав”: Порошенко виступив у Раді і зробив не одну гучну заяву. Депутати аж роти повідкривали від цих слів

Як повідомляє управління Держспоживслужби у Рівненській області, причиною отруєння стало недотримання санітарних норм у харчоблоці навчального закладу.

Зокрема, у харчоблоці не було достатньої  кількість холодильного та морозильного обладнання та відсутні термометри для контролю температурного режиму; не дотримується "товарне сусідство" при зберіганні харчових продуктів, що швидко псуються; порушуються вимоги обробки яєць; мийні ванни в м’ясному цеху не підключені до каналізаційної мережі, а частина розроблювального інвентарю потребує заміни та поновлення маркування; у закладі недостатньо стелажів для зберігання кухонного посуд та відсутні контейнери для зберігання овочів; з порушенням ведеться журнал бракеражу готової продукції; недостатня кількість інвентарю для прибирання.

Для проведення відповідних лабораторних досліджень відібрані змиви з об’єктів навколишнього середовища, проб харчових продуктів, води, обстежено працівників харчоблоку.

Крім того, зазначається, що функціонування харчоблоку тимчасово припинене до усунення всіх виявлених порушень.

У відомстві також додали, що 14 учнів були госпіталізовані до центральної районної лікарні, двоє від госпіталізації відмовились.