Жалюгідні зрадники! Прямо під час візиту – Китай пробив дно: Зеленський вийшов з себе! Гучний скандал!

Спеціальний представник Китаю Лі Хуей, який під час відвідин Києва зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, «пояснив позицію Китаю щодо політичного розвʼязання української кризи», саме так вони називають війну.


Про це за підсумками візиту дипломата 18 травня повідомило міністерство закордонних справ Китаю.

«Панацеї для вирішення кризи немає, всі сторони повинні почати з себе, накопичити взаємну довіру, створити умови для припинення війни і мирних переговорів. На основі документа «Позиція Китаю щодо політичного вирішення української кризи» Китай готовий сприяти міжнародному співтовариству для формування найбільшого спільного знаменника для вирішення української кризи та докладати власних зусиль, щоб зупинити війну, припинити вогонь і якомога швидше відновити мир», – ідеться в тексті на офіційному сайті МЗС Китаю.

Українська сторона наразі не заявляла про свою реакцію на тези, висловлені в Пекіні після візиту високопоставленого китайського дипломата.

Лі Хуей також провів зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

У пресслужбі МЗС за підсумками діалогу вказали, що Кулеба «детально поінформував» спецпредставника уряду КНР «щодо принципів відновлення стійкого та справедливого миру на основі поваги до суверенітету та територіальної цілісності України».

Міністр наголосив, що Україна не сприймає ніяких пропозицій, які б передбачали втрату її територій або заморожування конфлікту.